spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
92 %
0.9kmh
100 %
Ned
10 °
Pon
14 °
Uto
10 °
Sri
10 °
Čet
10 °

Središnja Bosna: Biciklističko-pješački most nositi će naziv preminulog dječaka Jana Ledića

- Oglasi -
- Oglasi -

Biciklističko-pješački most u mjestu Dolac n/L nositi će naziv: “Janov most”

Turistička zajednica ŽSB donijela je odluku da se biciklističko–pješački most koji gradi na dionici biciklističke staze u mjestu Dolac n/L nazove po tragično preminulom dječaku Janu Lediću.

- Oglasi -

Ovaj lijepi most dobiti će tako i prelijepo ime. Radovi na mostu su pri kraju i uskoro će biti otvoren za sve bicikliste i pješake koji prolaze ovom dionicom. Na samoj lokaciji postaviti će se i odmorište za bicikliste.

- Oglasi -

Tako će općina Travnik u veoma kratkom roku dobiti dva prelijepa mosta, a u samom uređenju pored Turističke zajednice ŽSB volonterski su se angažirala i poduzeća LEDIĆ arhitektura GP TECTA doo Travnik te MZ Dolac n/Lašvi i drugi pojedinci kako bi područje oko mosta kao i sam most dodatno uljepšali i uredili.

Kako ističe Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice ŽSB naziv mosta „Janov most“ vezan je za tragično preminulog Jana Ledića budući da je indirektno zaslužan što se taj most danas i gradi. Naime, na nagovor, njegov otac poznati travnički arhitekt Josip Ledić je besplatno projektirao biciklističko-pješački most koji se evo realizira u sklopu izgradnje i uspostave biciklističke staze.

Projekt izgradnje i unapređenja biciklističke staze na trasi stare uskotračne pruge financira se iz sredstava EU kroz projekt „JAČANJE TURISTIČKOG SEKTORA KSB/SBK” koji financira EU preko s Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Implementator projekta je Turistička zajednica ŽSB.

Implementator projekta: Turistička zajednica ŽSB;
Izvođač radova: GP Tecta d.o.o. Dolac n/L;
Vrijednost radova: 20.827,27 KM.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.