spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
20.1 ° C
20.1 °
20.1 °
78 %
1.9kmh
17 %
Čet
32 °
Pet
34 °
Sub
29 °
Ned
33 °
Pon
24 °
spot_imgspot_img

Središnja Bosna domaćin brdsko- drumskog prvenstva BiH u biciklizmu

- Oglasi -
- Oglasi -

Državno biciklističko brdsko- drumsko prvenstvo BiH/ Premijer liga BiSaBiH bit će održano u nedjelju, 10. travnja, na relaciji Travnik – Galica, biciklističkom rutom koja ide najljepšim predjelima planine Vlašić.

Državno brdsko prvenstvo u drumskom biciklizmu i amaterska utrka „Vlašić Uphill“ održava se u organizaciji Biciklističkog kluba „Tempo“ uz potporu i suorganizaciju Turističke zajednice Županije Središnja Bosna.

- Oglasi -

Predsjednik Biciklističkog kluba „Tempo“ Marin Nakić kazao je kako se pored profesionalnih vozača iz Bosne i Hercegovine očekuje dolazak brojnih biciklista amatera s obzirom kako će se utrka održati u više kategorija.

- Oglasi -

,,Ovo je utrka na kojoj će odmjeriti snage profesionalni biciklisti iz domaćih klubova, a sama trasa ide starom vlašićkom cestom, pitoresknim usponom na Vlašić, koji je nama lokalcima dobro poznat sa svojim serpentinama i dugačkim usponom, a koji želimo predstaviti i pokazati i ostatku biciklističke scene u BiH”, istaknuo je Nakić.

Utrka će biti održana na relaciji od travničkog Kalibunara do planinarskog doma „Erik Brandis“, a organizatori poručuju da sve sudionike očekuje iznimno zanimljiva utrka uz prekrasne krajolike planine Vlašić.

,,Kako biciklisti budu svladavali uspon koji ne prašta, bit će nagrađeni fantastičnim pogledom na slikovitu Lašvansku dolinu omeđenu zelenilom borova i smrekom ukrašenim brdima”, dodao je Nakić.

Staza je dugačka 17 km, s usponom od 942 metara, od najniže točke na 546 metara nadmorske visine, pa do najviše točke koja je na 1.488 metara nadmorske visine.

Direktor Turističke zajednice ŽSB Miroslav Matošević istaknuo je kako se u posljednjih nekoliko godina na području Središnje Bosne puno ulaže u razvoj biciklističke ponude te da je ova utrka samo početak brojnih sportskih i rekreativnih događaja u biciklizmu koji će biti održani ove godine.

,,Planina Vlašić je posebno atraktivan resurs kada su ove aktivnosti u pitanju, a Turistička zajednica ŽSB će biti aktivno uključena u gotovo sve događaje i dati svoju punu potporu u cilju afirmacije biciklizma i cikloturizma”, poručio je Matošević.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE