Vitez
isprekidani oblaci
11 ° C
11 °
11 °
66 %
8.8kmh
75 %
Sub
9 °
Ned
6 °
Pon
3 °
Uto
1 °
Sri
2 °

Stanje na prometnicama na dan 11. siječnja 2021. godine: Otežano prometovanje diljem BiH

Otežano je prometovanje na većini putnih pravaca u BIH, ali zahvaljujući ekipama putne operative, prohodnost većine putnih pravaca je dobra i prometuje se bez posebnih zabrana. Upozorava se za dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolniku ima od 2 do 5 cm. Na području jugozapadne Bosne jaki udari vjetra formiraju snježne nanose. Na magistralnom putu Livno-Šuica (preko prevoja Borova Glava) upozorava se na česte izlaske divljih konja na cestu. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju zaobilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružnog raskrižja izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa usmjerava zaobilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet usmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić. Zbog loših vremenskih uvjeta obustavljen je promet od graničnog prelaza Hum/Šćepan Polje do Plužina (Crna Gora).

NAJNOVIJE OBJAVE

- Advertisment -