spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Stanovnici Njemačke danas u 11 sati dobili su istu poruku, evo o čemu se radi

- Oglasi -

Prvi put u Njemačkoj najviši nivo upozorenja je poslan na desetke milijuna mobilnih telefona.

U sklopu nacionalnog dana upozorenja u Njemačkoj su se danas točno u 11 sati oglasile sirene, a stanovnici su dobili upozorenja na svoje mobilne telefone.

Riječ je o testiranju uređaja za upozorenje u slučaju katastrofe. Stanovnici Njemačke u budućnosti bi trebali biti obaviješteni o opasnim situacijama pomoću različitih uređaja za upozorenje, piše Fenix Magazin.

U tu svrhu u Njemačkoj su se točno u 11 sati aktivirali razni uređaji, poput radija i televizije, digitalnih gradskih ploča ili aplikacija za upozorenje.

Prvi put u Njemačkoj najviši nivo upozorenja je poslan na desetke milijuna mobilnih telefona. Poruke su poslane sustavom kao što su radiosignali koji se šalju svim kompatibilnim uređajima koji se nalaze u području radioćelije, otuda i naziv “ćelijsko emitiranje”. Poruka izgleda kao SMS.

Nitko ne mora imati instalirane aplikacije upozorenja kao što su NINA ili Katwarn na svom mobitelu da bi bio upozoren. Upozorenje je danas doprlo i do ljudi koji koriste mobilni telefon, a ne pametni telefon. Cell broadcast se već koristi u drugim zemljama EU.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.