spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

Student medicine iz BiH odbio posao u Americi i vraća se u rodni grad

- Oglasi -
- Oglasi -

Goran Stojanović iz Bratunca, student šeste godine Medicinskog fakulteta u Foči i korisnik stipendije američke fondacije „Jericho“, ovog ljeta odradio je praksu u Americi i dobio ponudu da po završetku studija počne raditi u jednoj američkoj klinici.

Međutim, ovaj uspješni student je bez razmišljanja odbio ponudu jer ne namjerava napustiti svoj rodni Bratunac i BiH. Kaže da je prije tri godine počeo primati stipendiju „Jerciho“ fondacije te, od 117 kandidata iz cijelog svijeta, 17 korisnika ove stipendije je iz BiH.

- Oglasi -

– Stipendija pokriva troškove školovanja, smještaj, džeparac, a tu je uključena i nabavka knjiga jednom godišnje, kao i neke druge studentske potrebe. Program stipendiranja je jednostavan i od studenata se traži da redovno polažu ispite, da dva puta godišnje budu sudionici određenih seminara, kao i da se međusobno druže – kazao nam je Stojanović.

- Oglasi -

O trošku ove fondacije boravio je šest tjedana u gradu Grand Rapids, u državi Michigan, gdje je radio u „Spectrum Health Butterworth“ klinici, na Odjelu hitne medicine.

– Praksa je trajala šest tjedana, radio sam četiri dana u tjednu, po osam sati. Odjel hitne medicine ima 90 kreveta i isto toliko soba za svakog pacijenta posebno, sa svom pratećom opremom koja je potrebna za prijem pacijenata. Tu sam radio s više pacijenata nego tijekom pet godina fakulteta i stekao sjajno iskustvo – govori Stojanović.

Kaže da je dobio poziv da, kada završi studij, dođe na tu kliniku i radi s njima, što, iz ove perspektive, nije opcija za njega.

– Svako bi poželio raditi u takvom okruženju. Ja, jednostavno, mislim da trebam ostati ovdje i pomoći svom narodu, državu i mjestu u kojem živim – smatra Stojanović.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img
IzvorAvaz.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.