spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
12 ° C
12 °
12 °
94 %
1kmh
92 %
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
22 °
Ned
19 °

Susret u znaku nade i radosti

- Oglasi -
- Oglasi -

26.3.2022. u samostanu sestara Kćeri Božje Ljubavi u župi Presvetom Trojstva u Novom Travniku, organiziran je susret za djevojke 8. i 9. razreda osnovne i prvog srednje škole. Sudjelovalo je 20 djevojaka iz Viteza, Travnika, Novog Travnika i Bistrice.

Cilj ovog susreta je kroz zajedničko druženje i rad upoznati život Službenice Božje M. Franciske Lechner, utemeljiteljice Družbe i blaženih Drinskih Mučenica. U svjedočenju vjere i pouzdanju u Božju providnost, treba prepoznati vrijednosti koje su nam danas potrebne u našem kršćanskom življenju i svjedočenju.

U uvodnom dijelu susreta, prikazan je kratki životopis utemeljiteljice Družbe Kćeri Božje Ljubavi, Službenice Božje M. Franciske Lechner i blaženih Drinskih Mučenica. Slijedio je rad u radionicama, nakon kojih je svaka grupa prezentirala što je otkrila i naučila o Blaženim Drinskim Mučenicama. Istaknuta je vjera baštinjena iz obitelji iz kojih su došle, dobrota prema siromasima te radost i hrabrost u svjedočenju svoga poslanja u služenju bližnjima. I danas smo pozvani biti znak nade i radosti u ovome vremenu.

Susret je nakon igre, pjesme i proze završio zajedničkom molitvom u kapelici blaženih Drinskih Mučenica na nakanu za naše obitelji, za mir u svijetu i snagu opraštanja.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE