spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
7.9 ° C
7.9 °
7.9 °
92 %
0.9kmh
100 %
Ned
10 °
Pon
14 °
Uto
10 °
Sri
10 °
Čet
10 °

Sve se više Nijemaca odlučuje za grijanje drvima

- Oglasi -
- Oglasi -

Zbog rasta cijena prirodnog plina i struje u Njemačkoj, potrošači sve više počinju koristiti drva za zagrijavanje domova. Nijemac Heike, koji sa obitelji živi u Berlinu, rekao je da će ovu zimu koristiti drva za zagrijavanje doma. Istaknuo je da više nije ekonomično koristiti plin jer su cijene u cijeloj zemlji gotovo udvostručene.

“Rekao bih da alternativni sustavi grijanja postaju sve popularniji u ovom trenutku, što znači vraćanje na drvo, koje je rastući resurs. Tako da mislim da bi to mogla biti alternativa”, rekao je Heike. Kako je kazao, kako se zalihe drva smanjuju, neki ljudi odlaze u šume u blizini kuća kako bi se opskrbili drvima. “Već sam vidio ljude kako idu u šumu i sijeku drva da bi zagrijali domove. Mislim da će to biti naša budućnost, ili barem bliža budućnost, jer koliko će trajati ova kriza i kada će sustav grijanja biti dostupan? Ne znamo hoće li se to promijeniti”, istaknuo je Heike. Mišljenja je da će ovo biti težak period i veliki test za sve.

- Oglasi -

U Njemačkoj se prethodnih godina oko polovice domova grijalo na prirodni plin, a 25 posto na gorivo za grijanje, dok je manje od šest posto koristilo drvo kao ogrjev. Kako je potražnja za drvima u Njemačkoj prekomjerno porasla, neki dobavljači su privremeno obustavili prodaju jer su imali poteškoća u opskrbi tržišta.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.