spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Sve više se špekulira da Putin ima Parkinsonovu bolest, no evo što o svemu kažu liječnici

Parkinsonovu bolest i parkinsonizam je nevjerojatno teško dijagnosticirati i mogu se samo utvrditi detaljnim neurološkim pregledom te osobe, pojasnio je Ray Chadhuri

- Oglasi -

Od američkog senatora Marca Rubija, preko sveučilišnih profesora – politologa, do britanskih tabloida, čini se da se mnogi dobro razumiju u zdravlje ruskog predsjednika Vladimira Putina. Tijekom 12-minutne video-snimke sa sastanka s ruskim ministrom obrane Sergejem Šojguom, Putin je prikazan kako se pogrbljen, čvrsto pridržava za stol, te kako udara nogom, dok mu je lice bilo primjetno natečeno, piše Deutsche Welle. Taj video je uzburkao duhove komentatora na društvenim mrežama, uključujući i bivšu zastupnicu Konzervativne stranke Velike Britanije Louise Mensch, koji su na Twitteru došli do zaključka da ruski predsjednik ima Parkinsonovu bolest. Tu tvrdnju također su iznijeli i brojni britanski tabloidi. Njihovi tekstovi i drugi medijski sadržaji uključivali su komentare profesora strateških komunikacija, nekoliko političkih analitičara i stručnjaka za govor tijela. Ali među njima nije bilo liječnika.

To vjerojatno nije slučajnost. “Pravi neurolozi to vjerojatno neće komentirati jer su naučeni da nikada ne komentiraju zdravlje osoba koje nisu njihovi pacijenti”, rekao je za DW John Hardy, neurogenetičar s britanskog Instituta za istraživanje demencije. Naglašavajući činjenicu da je on neurogenetičar, a ne neurolog, Hardy je podijelio svoje mišljenje o Putinovom zdravstvenom stanju kao netko tko se bavi proučavanjem bolesti mozga. “Po mom mišljenju, nema znakova parkinsonizma”, kaže on. “On nije izgledao dobro, ali to nije Parkinsonova bolest.” Ray Chadhuri, neurolog sa Sveučilišta u Londonu, slaže se s njim. “Gledajući tu kratku snimku ne mogu naći dokaze na temelju kojih bih mogao reći da kod Putina postoji parkinsonizam”, izjavio je Chadhuri za DW.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.