spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °

Svjetski dan zaštite životinja, iz viteške Faune naglašavaju važnost ovoga dana

- Oglasi -
- Oglasi -

Svjetski dan životinja ili Svjetski dan zaštite životinja, međunarodni dan je dan koji se obilježava 4. listopada svake godine, posvećen je pravima životinja s posebnim naglaskom na odnosu čovjeka prema ostalim životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji. 

 Svjetski dan životinja proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci kako bi se naglasio nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Globalno se obilježavanjem ovog datuma želi povećati svijest o problemima životinja te potaknuti ljude na razmišljanje o tome kako se ponašaju prema životinjama. Datum 4. listopad izabran je jer se tada ujedno slavi svetkovina sv. Franje Asiškog, zaštitnika okoliša i životinja.

- Oglasi -

Do današnjih dana izumrle su mnogobrojne životinjske vrste, što je uglavnom ozrokovao čovjek. Ljudi odbacuju veliki broj ljubimaca, ostavljaju ih na ulicama ili azilima. Veliki broj životinja godišnje strada samo zbog krzna. Životinje pate zbog različitih borbi i zabave. Još je puno ovih i sličnih razloga zašto životinje pate, kako bismo ovo sve spriječili, ovim putem pozivamo da svaki dan bude Svjetski dan zaštite životinja te štitimo naše životinje, na najbolje moguće načine poručili su doktori veterinarske medicine iz Veterinarske stanice Fauna d.o.o. Vitez Franjo Zekić i Tomica Alilović.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.