spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
1.4 ° C
1.4 °
1.4 °
81 %
1.4kmh
98 %
Ned
1 °
Pon
5 °
Uto
4 °
Sri
6 °
Čet
5 °

Travnik: Podignuta optužnica protiv Muje Riđića. Napao službene osobe i govorio: “„Vidjet ćeš ti, ti!! I tvoje Ustaše!!”

- Oglasi -

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije dana 2. prosinca 2022. godine podiglo je optužnicu protiv Muje Riđića zbog izvršenog kaznenog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti prema sucu Općinskog suda u Travniku, tužitelja županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije, te policijskim službenicima Policijske ispostave Han Bila. Predmetna optužnica je potvrđena u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku.

Optuženom se pod točkom 1. optužnice stavlja na teret da je ozbiljno prijetio da će napasti suca i tužitelja, tako što je dana dana 5. listopada 2022. godine oko 11,00 sati, u sudnici Općinskog suda Travnik u Travniku, nakon što je postupajući sudac A. M. objavio da je glavna rasprava u kaznenom predmetu koji se vodio protiv istog završena, istom uputio ozbiljne prijetnje obraćajući mu se riječima:

„Ciganine vidjet ćemo se opet, vidjet ćeš ti tko sam ja!“, a zatim se obratio i tužitelju Županijskog tužiteljstva ŽSB R. H. i uputio mu ozbiljne prijetnje riječima: „Srest ćemo se mi vidjet ćeš ti ko sam ja!“ za koje vrijeme mu je kažiprstom gestikulirao prijetnju, nakon čega je udaljen iz sudnice od strane djelatnika sudske policije ŽSB Novi Travnik.

Pod točkom 2. optužnice, optuženom se stavlja na teret da je dana 11.11.2022. godine, u mjestu Kraban, općina Travnik, nakon što su policijski službenici Policijske ispostave Han Bila, općina Travnik izvršili kontrolu vozila marke Fiat Stilo, registracijskih oznaka ***, u kojem su se nalazili Mujo Riđić i još jedna osoba uručili prekršajni nalog zbog konzumiranja opojne droge na javnom mjestu, isti je napao policijske službenike M. M., H. H. i V. T., na način da se povišenim tonom obratio policajcu V. T. upućujući mu prijetnje:

„Vidjet ćeš ti, ti !! I tvoje Ustaše!! A i sad što ti manje kažem više će te boljeti! Ti i Ž. V.. i V. vaša sastajanja na Ovnaku gdje prozivate nas balije!“ nakon čega je upozoren od strane djelatnika policije da ne prijeti i ne vrijeđa, a potom Mujo Riđić uzvikuje: „Ne prilazite mi, Allahu Ekber Fizbilah“ a potom sa podignutim rukama i zatvorenom pesnicom u namjeri da napadne policajca naglo kreće prema oštećenom H. H. zamahujući svojom desnom šakom u predjelu glave nakon čega se navedeni policajac izmakao kako bi spriječio napad i Muju Riđić uhvatio svojim rukama u predjelu gornjeg dijela jakne, za koje cijelo vrijeme isti pruža aktivni otpor, a kako bi pomogao kolegi u svladavanju Muje Riđić prišao je policajac M. M. kojeg je Mujo Riđić udario zatvorenom šakom u predjelu glave uslijed čega je isti zadobio lakše tjelesne ozljede, te nakon što su savladan otpor koji je pružao Mujo Riđić isti je priveden u PS Travnik.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.