spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Tužiteljstvo ŽS: Nema krivičnog djela, neće biti istrage o vjerodostojnosti indeksa Sebije Izetbegović!?

spot_img
Video AD

Tužiteljstvo Županije Sarajevo donijelo je zapovijed o neprovođenju istrage u predmetu koji je formiran na temelju informacije Univerziteta u Sarajevu, a koju je dostavio Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom ŽS i anonimne prijave.

Oglasi #1

Prijava je vezana za vjerodostojnost javnih isprava Sebije Izetbegović sa postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Iz Tužiteljstva ŽS je rečeno da je iz prijave i pratećih spisa očigledno da prijavljeno djelo nije krivično djelo.

Naime, tužiteljski tim je poduzimajući više radnji dokazivanja, između ostalog, privremeno oduzeo originalni primjerak indeksa Sebije Izetbegović sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu, potom, putem međunarodne pravne pomoći uputio više zamolnica nadležnom organu Republike Hrvatske, te zajedno sa timom vještaka grafološke struke i uz prisustvo sudije za istrage Županijskog suda u Zagrebu, izuzeo svu relevantnu dokumentaciju sa istog fakulteta.

Oglas #3

Nakon izvršenog timskog grafološkog vještačenja, utvrđeno je da je obrazac indeksa Sebije Izetbegović autentičan i da su svi potpisi u indeksu autentični, odnosno, potpisani od strane profesora s Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

,,Dakle, svi navodi iz prijave su provjereni i budući da je informacija Univerziteta u Sarajevu upućivala na postojanje krivičnog djela krivotvorenje isprave, Tužiteljstvo ŽS je zaključilo da u navedenom predmetu nema elemenata krivičnih djela krivotvorenje isprave, prevare, niti bilo kojeg drugog krivičnog djela propisanog Krivičnim zakonom Federacije BiH”, zaključilo je Tužiteljstvo ŽS.

S obzirom na ovu situaciju, sada se postavlja pitanje šta će biti sa oduzetim titulama Sebije Izetbegović, prenosi Klix.

Oglas Dno #1

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.