spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
20.1 ° C
20.1 °
20.1 °
78 %
1.9kmh
17 %
Čet
32 °
Pet
34 °
Sub
29 °
Ned
33 °
Pon
24 °
spot_imgspot_img

U Bosni i Hercegovini poskupjelo i suho meso

- Oglasi -
- Oglasi -

Brojna poskupljenja osnovnih životnih namirnica udarila su na novčanike građana, a među njima je i ono što je omiljeno širom zemlje- suho meso. Poskupljenje od 20 posto neki opravdavaju, dok drugi smanjuju količine koje kupuju.

Ova informacija posebno je pogodila građane koji vole da uživaju u okusu suhog mesa, a kako su kazali proizvođači najkvalitetnijeg suhog mesa u BiH, iz Visokog, poskupljenje je bilo nezaobilazno s obzirom da je poskupjela i sirovina.

- Oglasi -

Edin Babić koji je omiljen kod Visočaka zbog kvalitete svog mesa, dugo godina je držao istu cijenu, međutim, posljednja poskupljenja primorala su ga da poveća cijenu.

- Oglasi -

,,Što se tiče mesa i mesnih proizvoda, kao i svi proizvodi, lančanom reakcijom došlo je do poskupljenja žive stoke i to od 25 do 30 posto. Samim tim je poskupila i sirovina za proizvodnju suhog mesa. Mi ne uzgajamo svoju stoku, ali prema informacijama od farmera od kojih kupujemo stoku, stočna hrana je poskupila za čak 50 posto pa je razumljiv i porast cijene naše ‘sirovine'”, kazao je Babić.

Dodao je kako je lančanom reakcijom došlo i do poskupljenja mesa, ali da su ona minimalna. Prošle godine u listopadu je skočila cijena za 10 posto te u ožujku za deset posto.

Minimalno povećanje cijena, kako kaže Babić, ublažilo je reakcije kupaca koji danas umjesto kilograma uzimaju na grame, ali ima i onih što su dosljedni pa za uživanje ne žale izdvojiti novac.

,,Većina ih je reagirala na način da kažu ‘sve je poskupilo’, neki su smanjili količinu, uzimaju manje, a neki kažu ‘preživjet ćemo, samo da ne puca’ i tako sami sebe, a i mene tješe u ovoj situaciji”, pojašnjava Babić, piše Klix.

Ističe kako je potražnja za suhim mesom u ovo doba godine opada s obzirom da dolaze topliji dani, a u tijeku je i ramazan pa se manje traži, ali da se nada da će naredna sezona biti stabilnija bar što se tiče cijena.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE