spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
15.2 ° C
15.2 °
15.2 °
61 %
4.8kmh
79 %
Sri
14 °
Čet
22 °
Pet
26 °
Sub
29 °
Ned
23 °
spot_img

U Federaciji BiH uskoro zabrana ulaska u javne ustanove bez potvrde o cjepljenju ili negativnom testu

- Oglasi -
- Oglasi -

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je na današnjoj sjednici produženje aktuelnih epidemioloških mjera u Federaciji BiH, ali i najavio razmatranje mogućih restrikcija za necijepljene.

“Krizni stožer će pratiti epidemiološku situaciju, te u skladu s tim razmotriti uvođenje mjera kojim bi bio zabranjen ulazak u javne objekte bez potvrde o cijepljenom statusu, negativnom PCR ili antigenskom testu ili potvrde o prebolovanom Covidu-19”, navodi se u priopćenju.

- Oglasi -

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, sedmodnevna učestalost zaraze i dalje raste, te u Federaciji iznosi 77,2 slučaja na 100.000 stanovnika.

- Oglasi -

Znatno povećanja broja oboljelih zabilježeno je u tri županije: Hercegovačkoneretvanskoj (296/100.000), Zapadnohercegovačkoj (192/100.000) i Hercegbosanskoj (164/100.000).

U posljednjih sedam dana zabilježen je porast svih indikatora (broj hospitaliziranih, broj pacijanata na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, te smrtnih slučajeva).

Obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva poziva stanovništvo da poštuju sve propisane mjere zaštite, te da se cijepe kako bi zaštitili sebe i svoje najmilije.

Prijedlog produženja mjera upućen je Vladi Federacije BiH na usvajanje.

- Oglasi -
spot_img
spot_img
IzvorKlix.ba

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.