spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Hercegovini zbrajaju rezultate produženih praznika: U Neumu hoteli bili krcati, tražila se soba više

- Oglasi -

Produženi prvosvibanjski praznici mogli bi biti označeni kao rekordni po broju turističkih dolazaka i noćenja u Hercegovini. Iako bi kompletni podaci o tome trebali biti poznati naknadno, ipak, u prilog tome svjedočile su i ogromne gužve na cestama i autocestama, graničnim prijelazima, a veliki broj građana je praznike proveo na jugu BiH.

- Oglasi -

Da je tako bilo, potvrdio je za Avaz predsjednik Udruge neumskih hotelijera Branimir Butigan koji je kazao kako su tamošnji hoteli bili popunjeni više od 90 posto.

,,Činjenica je da su se prvosvibanjski praznici i datumski idealno poklopili, pa su brojni građani iskoristili tu priliku doći na more, a poslužilo nas je i prilično lijepo vrijeme. Lepeza gostiju je bila šarolika, uz veliki broj domaćih, imali smo i strane turiste, među kojima su prednjačili Slovenci, Austrijanci, Nijemci i Francuzi, a čak je bilo i nešto Rusa, koji su otvorili sezonu kupanja”, kazao je Butigan.

- Oglasi -

Da su pomaci vidljivi ove godine, smatraju i u Turističkoj zajednici Hercegovačko-neretvanske županije, iz koje su kazali kako je pojačan broj gostiju zabilježen i uoči prvosvibvanjskih praznika.

,,Osim Neuma i Međugorja, posebno veliki broj gostiju je tijekom proteklih praznika zabilježen u Mostaru, gdje su se u staroj gradskoj jezgri stvarali i svojevrsni “čepovi”. Praktično, prema informacijama s terena, od turističkih i ugostiteljskih radnika tražila se soba više”, rekao je zamjenik direktora TZ Semir Temim.

Brojni gosti koji su bili smješteni u Mostaru svoj boravak su iskoristili za posjet Stocu, Konjicu, Počitelju, Jablanici, Čapljini, ali i Ljubuškom te drugim mjestima u Hercegovini.

Također, sve veći broj domaćih i stranih gostiju privlače turistički potencijali Prozora/Rame.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.