spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Kolumbiji uhićen Hrvat koji se sumnjiči za trgovinu drogom i prodaju i proizvodnju oružja i eksploziva iz BiH

- Oglasi -

U Kolumbiji je uhićen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, 37-godišnji Manuel Vulić. Kako piše portal Semana, on je uhićen u akciji kolumbijske policije i Interpola. Uz sebe je imao lažne slovenske dokumente. Predstavljao se pod imenom Borut Mozgan, a kolumbijski mediji navode da je u Kolumbiji živio oko tri godine te se predstavljao kao međunarodni policajac kojeg su angažirale diplomatske misije.

- Oglasi -

Agencija iz SAD-a obavijestila je Kolumbiju da se Manuel Vulić nalazi u njihovoj zemlji. Uhićen je u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije. Kolumbijski mediji navode da je Vulić navodni vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Europu.Uvidom u dosje u koji je Semana imala uvid, istraga pokazuje da se osim trgovine drogom, mreža čiji je Vulić vođa bavi i ubojstvima te kupnjom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva iz BiH.

Navode da je Vulić poznat pod nadimkom “Veneno“, ima 37 godina i rodom je iz Zagreba. “Traži ga Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama uz sudjelovanje u zločinačkom udruženju, teška ubojstva i nezakonitu nabavu oružju i eksplozivnih tvari”, rekao je istražitelj za Semanu.

- Oglasi -

Sredinom travnja podignuta je optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrijednosti većoj od 16.4 milijuna eura, koji su potom i preprodavali. Kokain su preuzimali preko luke u Pločama. USKOK je predložio da se okrivljenima oduzme 3.415.422,32 eura nepripadne imovinske koristi. Za osmorku je također zatraženo produljenje istražnog zatvora.Radi se navodno o hrvatskom kraku priče o “srpskom Escobaru” Darku Šariću koji je uhićen prije godinu dana u Beogradu, dok je bio u kućnom pritvoru. Kako javlja Večernji list, među osmero okrivljenih koji su radili sa Šarićem i krijumčarili, pa u zemlje EU prodavali kokain vrijedan preko 16.4 milijuna eura, su Petar Ćosić, Manuel Vulić, Ante Vrcan i Oliver Ćokara.Prvookrivljeni je upravo Petar Ćosić za kojeg se smatra da je bio čovjek od povjerenja balkanskog narko bossa Darka Šarića. No droga nije jedino čime su se bavili. USKOK ih tereti i za planiranje ubojstva čovjeka u Ekvadoru, prenosi Index.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.