spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
73 %
2.5kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
18 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
22 °

U nedjelju 3. utrka “Vitez trči za svjetski dan bubrega”

- Oglasi -
- Oglasi -

U nedjelju 27.03.2022. u 13,00 sati s trga u Vitezu krenuti će 3. po redu utrka „Vitez trči za svjetski dan bubrega“.

Utrku organizira Udruga/Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika ŽSB, a generalni sponzor utrke je CM cosmetic market Vitez.

Kako je Svjetski dan bubrega posvećen prvenstveno prevenciji ove teške, neugodne i opake bolesti, u tom smislu Udruga i organizira ovu utrku kako bi privukli što veći broj građana, običnih ljudi, mladića i djevojaka, iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i one koji su u treningu i već sudjeluju na utrkama te tako ukazali da su prvenstveno tjelesna aktivnost i pravilna prehrana najbolji način za preveniranje bubrežne ali i drugih bolesti.

Poznato je da  svaka 10. osoba u svijetu pati od neke vrste bolesti bubrega, a Bosna i Hercegovina nije izuzeta iz ove porazne statistike.

Na utrci očekuju više od 200 sudionika svih kategorija i starosnih skupina iz cijele Bosne i Hercegovine. Kako sada stvari stoje, vremenske prilike će biti naklonjene pa se organizatori nadaju da će ovaj događaj izmamiti i veliki broj Vitežana i stanovnika susjednih gradova.

Zahvaljujući sponzorima: Ministarstvu obrazovanja,znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB, firmama Medimpex Vogošća, Ecos Vitez, GMS sport Vitez i Frizerland Vitez, za najbolje u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji pripremili su vrijedne nagrade, a svaki sudionik koji pređe/pretrči stazu dobit će kao uspomenu na utrku finišersku medalju.

Svaki prijavljeni natjecatelj će dobiti startni paket sa majicom, startnim brojem, čipom za mjerenje vremena, vodu i voće.

Najčešći uzročnici kronične bubrežne bolesti su povišen krvni tlak i dugogodišnja šećerna bolest, a najbolja prevencija je svakodnevna tjelesna aktivnosti i pravilan način prehrane.

Kako smo već naglasili, cilj ove utrke je pokrenuti građane na šetanje, trčanje, bavljenje sportom i zdravim  načinom  života a sve u cilju prevencije kronične bubrežne bolesti  koja je zapravo tihi ubojica.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE