spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.9 ° C
4.9 °
4.9 °
98 %
1.3kmh
100 %
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
5 °
Čet
6 °

U proteklom razdoblju UG ,,Most” Vitez održala edukacije – radionice sa značajnim temama za korisnike

- Oglasi -
- Oglasi -

Udruga građana za potporu osobama u duševnoj nevolji „Most“ – Vitez tijekom kolovoza 2022 godine održalo dvije Edukacije – radionice za korisnike usluga mentalnog zdravlja iz oblasti ljudskih prava, mentalnog zdravlja i oporavka u sklopu projekta ,,Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja”.

S aspekta da korisnici usluga mentalnog zdravlja pripadaju ili su dio skupine, koja se naziva osobe sa invaliditetom i da se prema svim pokazateljima njihova ljudska prava krše na svim nivoma vlasti u BiH, a također i u javnom životu, ova izabrana tema dobiva na značaju.

- Oglasi -

Posebna je pažnja posvećena Konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom i njenoj primjeni u Bosni i Hercegovini. Naročito je posvećena pažnja članku 12. ( Jednakost pred zakonom – Pravo na pravnu i  poslovnu sposobnost) i članku 19. ( Neovisno življenje i uključenost u zajednicu).

- Oglasi -

Ono što je također važno napomenuti je da su edukatori bili obučeni  korisnici, koji su završili trening – edukaciju Quality Rights Svjetske zdravstvene Organizacije i Trening – edukaciju u sklopu Projekta mentalnog zdravlja BiH.

Početkom rujna su održali edukaciju – radionicu za korisnike usluga mentalnog zdravlja sa temom o promociji, prevenciji i zaštiti mentalnog zdravlja. Edukacija radionica je bila interaktivnog karaktera i pokazala je koliko je važno čuvati svoje mentalno zdravlje dobrim.

Također, na edukaciji – radionici je korisnik Mijo Jukic ispričao svoju životnu priču. Edukaciju – radionicu je vodila Ivana Bošnjak psihologinja u Centru za mentalno zdravlje Vitez.

Podsjećamo, aktivnost ponovno realizirana uz potporu projekta mentalnog zdravlja u BiH koji podržava Vlada Švicarske, a implemntira IPD – Institute for Population and Development u suradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalnim ministarstvom zdravstva.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.