spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U Sarajevo ide 500 rudara: ,,Nadamo se da nećemo biti primorani na masovnije okupljanje”

- Oglasi -

Predsjednik Sindikata rudara Federacije BiH (FBiH) Sinan Husić najavio je da će oko 500 rudara sutra ići u Sarajevo kako bi, simbolično, na Međunarodni praznik rada tražili da se njihova prava ispoštuju i da dobiju usuglašen kolektivni ugovor.

Ove godine rudari se okupljaju pod sloganom ,,Dostojanstven kolektivni ugovor za rudarstvo u FBiH”.

,,Na konstantan pritisak, težinu i ozbiljnost tog posla prošle godine smo odgovorili da će nova generacija sindikalnih predstavnika radnika u rudnicima pokušati prvosvibanjsko okupljanje članova Sindikata učiniti tradicionalnim”, rekao je Husić.

Planirano je da se organizira prvosvibanjska šetnja sa platoa Željezničke stanice u Sarajevu, koja bi prošla pored zgrade Vlade FBiH i završila kod upravne zgrade “Elektroprivrede BiH”, tako će rudari iskoristiti priliku da, povodom Međunarodnog praznika rada, još jednom kažu šta očekuju i na čemu inzistiraju.

Husić se nada da rudari u narednom periodu neće biti primorani na masovnije okupljanje radnika iz rudnika u FBiH, kao u studenom prošle godine, kada su bili primorani da svoja prava traže masovnim okupljanjem i štrajkom.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.