spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
raštrkani oblaci
18.4 ° C
18.4 °
18.4 °
74 %
2.2kmh
36 %
Uto
30 °
Sri
32 °
Čet
36 °
Pet
30 °
Sub
21 °

U Vitezu održana edukacija na temu ,,Prevencija, promocija i zaštita mentalnog zdravlja”

- Oglasi -
- Oglasi -

Danas se u Franšiznom centru u Vitezu održala prva, od dvije predviđene, edukacija na temu „Prevencija, promocija i zaštita mentalnog zdravlja“ u sklopu projekta „Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja“, kojega provodi Udruga građana „Most“ pod pokroviteljstvom Projekta mentalnog zdravlja u BiH.

U prvom dijelu Gabrijela Kurevija, magistra socijalnog rada, govorila je o prevenciji i promociji mentalnog zdravlja te se osvrnula na važnost promocije mentalnog zdravlja u javnozdravstvenom sektoru, području javnih politika koje zahtijevaju visoku razinu suradnje između vladinih odjela i agencija te sektora. Osvrnula se i na faktore koji određuju stanje mentalnog zdravlja zajednice.

- Oglasi -

U drugom dijelu edukacije, govorilo se o zaštiti mentalnog zdravlja, u sklopu kojega su spomenuti stres i sindrom sagorijevanja na poslu. Istaknute su pozitivne i negativne strane stresa te sve izraženija i učestalija pojava tzv. „burnout“ sindroma. Posebna zahvala od strane organizatora je upućena Policijskoj stanici Vitez, jer je jedina od institucija poslala svog predstavnika.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.