spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
28.1 ° C
28.1 °
28.1 °
48 %
0.3kmh
0 %
Pon
33 °
Uto
33 °
Sri
34 °
Čet
33 °
Pet
34 °
spot_img

Ukrajinci napuštaju Međugorje jer im BiH nije omogućila boravak duži od 30 dana

- Oglasi -
- Oglasi -

Prva skupina ukrajinskih izbjeglica morala je nakon provedenih 30 dana napustiti Međugorje gdje je bila smještena nedugo nakon početka ruske agresije na njihovu zemlju budući da vlasti Bosne i Hercegovine nisu promijenile propise i omogućile im dulji boravak po uzoru na EU.

Po riječima predsjednika udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba iz Međugorja Davora Ljubića to katoličko hodočasničko mjesto napustila je 21 žena i dijete te su otputovali u Poljsku.

Prije mjesec dana na poziv ove udruge u Međugorju udomljene su izbjeglice iz Ukrajine i u međuvremenu ih je stiglo oko 300.

Ljubić navodi da Ukrajinci odlaze razočarani jer su očekivali da će ostati ondje dok se ne završi rat u njihovoj domovini.

Ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević je prije 20 dana zatražila od ministarstva sigurnosti BiH da promijeni propise i po uzoru na Europsku uniju omogući iznimku kako bi ukrajinske izbjeglice u BiH mogle ostati više mjeseci.

No, takva odluka još nije donesena te ukrajinski izbjeglice imajuh status turista kojima je boravak u BiH ograničen na 30 dana.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE