spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
97 %
2.1kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
21 °
Sri
19 °
Čet
20 °
Pet
15 °

Ukrajinski profesor drži predavanja studentima dok brani zemlju

- Oglasi -
- Oglasi -

Ukrajinski profesor Fedir Sandor nastavlja držati predavanja svojim studentima dok se na bojnom polju bori za svoju zemlju.

Sandor je profesor na Užgorodskom nacionalnom sveučilištu, gdje je, kako se navodi na web- stranici sveučilišta, doktor filozofije i šef katedre za sociologiju i socijalni rad.

- Oglasi -

Fotografija, na kojoj je profesor obučen u odoru i s puškom drži predavanje, postala je viralna na Twitteru, Redditu i Facebook- u, ne samo zato što je profesor koji brani svoju domovinu, već i zato što svojim učenicima drži virtualno predavanje dok se skriva u bunkeru.

- Oglasi -

,,Ovog čovjeka vidim kao heroja ne samo danas, već i za budućnost mladih studenata koji će ga zauvijek pamtiti po onome što radi”, rekao je jedan korisnik Twittera.

Google Scholar pokazuje kako su Šandorovi radovi, kao što su ,,Rod i moderno društvo” i ,,Odnosi u socijalnom radu i biopsihosocijalni pristup ljudskom razumijevanju”, citiran u 525 istraživačkih radova, uključujući 347 studija samo od 2017. godine.

Njegovo sveučilište je u četvrtak priopćilo kako se Fedor prvog dana rata s Rusijom prijavio da služi u ukrajinskoj obrani. On se navodno sada bori na neodređenoj lokaciji u istočnoj regiji zemlje.

Imao je dosljedan raspored predavanja u 8 ujutro skoro svakog dana. Po prijemu, postigao je dogovor sa svojom zapovjednom jedinicom, kao i sa sveučilištem, kako se može boriti i podučavati.

,,U vojsci sam 70 dana. Otišo sam u vojni ured odmah nakon 24. veljače. Ali nisam odustao od nastave sa studentima. Nisam propustio ni jedan sat. Uvijek više volim jutarnju nastavu, jer onda imaš vremena za drugi posao”, kazao je.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.