spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
73 %
2.5kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
18 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
22 °

Umirovljenici čekaju prvo izvanredno usklađivanje mirovina, kolike bi trebale biti minimalne mirovine?

- Oglasi -
- Oglasi -

Usvajanjem u Domu naroda omogućeno je da Zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju FBiH sa novim izmjenama stupi na snagu, ali se na njegovu praktičnu primjenu treba pričekati. Umirovljenici, ali i svi drugi očekuju kako će prvo ići redovno usklađivanje mirovina i ta isplata se očekuje 5. svibnja, retroaktivno od 1. siječnja.  

Umirovljenike, iako su i sami pokušali kalkulirati, zanima kolike bi nakon izmjena mogle biti minimalne mirovine? Pojašnjava se kako bi minimalna mirovina sa usvojenim izmjenama trebala biti povećana sa 382 na oko 430 KM.

- Oglasi -

Umirovljenici Federacije BiH šansu za izvanredno povećanje mirovina traže već godinu i pol. Nije bilo lako dobiti ovu bitku, a kako ističu bolje bi bilo da bitku dobiju radnici , da se doprinosi uplaćuju na pune iznose plaća čime bi bile zagarantirane mirovine i sadašnjih i budućih umirovljenika. Uz mogućnost provođenja izvanrednog usklađivanja mirovina usvojenim izmjenama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju FBiH po prvi put pravo na obiteljsku mirovinu imat će i izvanbračni supružnici.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE