spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
raštrkani oblaci
18.4 ° C
18.4 °
18.4 °
74 %
2.2kmh
36 %
Uto
30 °
Sri
32 °
Čet
36 °
Pet
30 °
Sub
21 °

Unatoč brojnim upozorenjima vatrogasci iz Starog Viteza i večeras na terenu

- Oglasi -
- Oglasi -

S obzirom na to da su već počeli obimni radovi na poljoprivrednim imanjima, uslijed čega je povećana opasnost od nastanka i širenja požara, koji se mogu prouzrokovati nesavjesnim loženjem (paljenjem) vatre na otvorenom prostoru, vatrogasci u Vitezu su već odavno počeli upozoravati sve pravne i fizičke osobe da poduzmu sve neophodne dodatne preventivne mjere u sprječavanju nastanka požara na otvorenom prostoru, niskog raslinja i šuma.

Ali, izgleda kako je sve stalo na upozorenju. Vatrogasci dobrovoljnih društava u Vitezu su već danima na terenu i prema trenutnim neslužbenim informacijama, požari su izazvani ljudskim nemarom i nesavjesnim ponašanjem prema prirodi i okolini. Portal viteški.ba jučer je prenosio informacije sa terena Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Vitez kada je uspješno ugašen požar u naselju Brdo kod Zabilja, ali i danas, u večernjim satima, redakcija portala je dobila novu fotografiju, koja pokazuje novi požar, također u naselju Brdo kod Zabilja.

- Oglasi -

Kontaktirali smo DVD ,,Stari Vitez” kako bi javnost bila informirana o čemu se sada radi i je li to aktiviran jučerašnji požar. Zapovjednik DVD ,,Stari Vitez” Muharem Čupina kratko je prokomentirao kako je ovo novi požar aktivan danas od 14,00 sati, vatrogasci su na terenu, a požar se prenio sa druge strane brda od naselja Kljaka. Stanje je trenutno pod kontrolom.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.