spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Uskoro nova zračna linija Skoplje – Sarajevo

- Oglasi -

Grčka avioprevoznička tvrtka “Aegean” i član Star Alliance-a, uspostavit će liniju od Međunarodnog aerodroma Skoplje do Međunarodnog aerodroma Sarajevo, od 2. listopada.

- Oglasi -

“Aegean” će početi sa letovima između dva glavna grada od 2. listopada ove godine, sa tri tjedne frekvencije i to svakog ponedjeljka, srijede i petka.

“Oduševljeni smo što možemo najaviti i čestitati ‘Aegeanu’ na njihovoj odluci da pokrenu let iz Skoplja do Sarajeva, od listopada ove godine te da osigura odličnu regionalnu povezanost, od Atene jugu, preko Skoplja, do Sarajeva na sjeveru Balkana. Ova zračna veza istovremeno označava značajnu prekretnicu u našoj posvećenosti kao operatera aerodroma poboljšanje mogućnosti putovanja avionom za naše cijenjene putnike”, izjavio je Nejat Kurt, generalni direktor TAV Makedonija.

- Oglasi -

Letovi iz sa aerodroma Skoplje će biti u 19:00 sati, sa vremenom dolaska na aerodrom Sarajevo u 20:10, dok će vrijeme polaska sa sarajevskog aerodroma je u 20:50, a vrijeme dolaska na aerodrom u Skoplju u 21:50 sati.

Sličan raspored će biti ponuđen i tijekom zime 23/24.

Rezervacija avio karata dostupna je na web stranici “Aegeana” https://en.aegeanair.com/.

“Ova ruta označava i naš povratak u BiH nakon izazova koje nam je postavila pandemija koronavirusa i ne možemo biti više uzbuđeni što ćemo se ponovo povezati s našim cijenjenim putnicima u ovoj regiji. Od listopada će putnici iz Skoplja imati pojačanu mogućnost povezivanja preko atenskog čvorišta do odredišta širom Grčke, Europe i Bliskog istoka. Ovaj razvoj nudi mogućnosti za putnike da istraže i iskuse različite destinacije uz udobnost i pouzdanost po visokim standardima po kojima je ‘Aegean’ poznat”, izjavio je Roland Jaggi.

Zvaničnici sa makedonskog aerodroma kažu da je dodavanje ove nove rute još jedan doprinos zračnom prometu, posebno za prvu polovinu 2023.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE