spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Velika akcija u Dubaiju: Uhićeni međunarodni narko bossovi, među njima i državljanin BiH!

- Oglasi -

Na zahtjev nizozemskog državnog odvjetništva (OM), dva muškaraca uhićena su u Dubaiju pod sumnjom da su umiješani u veliku međunarodnu trgovinu drogom.

Zahtjev za izručenje će biti upućen Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) za oba osumnjičenika, a nizozemska policija javlja da je jedan od uhićenih 40-godišnji Nizozemac, koji je također državljanin Bosne i Hercegovine.

Protiv njega je također pokrenuto kriminalističko istraživanje na temelju presretnutih Sky poruka. Kazneni predmet protiv njega vode tužitelji Državnog tužiteljstva.

Portal Istraga.ba javlja da je navodno u pitanju Edin Gačanin Tito?

Prema informacija iz nizozemske policije, ovaj uhićeni muškarac nije osumnjičen samo za uvoz velikih količina kokaina, već ga se sumnjiči i za pripremu uvoza gotovo 8000 kilograma sirovina za proizvodnju amfetamina. Sirovine za proizvodnju droge stizale su preko luke Antwerpen, a krajnje odredište im je bila kompanija u Nizozemskoj.

“Osumnjičenik je vjerojatno imao važnu vodeću ulogu u uvozu zabranjene robe. To uključuje seriju od oko 1800 kilograma kokaina koji je uvezen preko luke Hamburg 2020. godine s odredištem u Nizozemsku. Također se preko Sky chatova sumnja da je muškarac kao organizator, posrednik i financijer sudjelovao u uvozu 739,5 kilograma kokaina iz Durbana (Južna Afrika) u Rotterdam”, navode iz policije.

Nizozemska policija navodi da su uhićenja dio međunarodne operacije koju koordinira Europol. Uz Nizozemsku, uključene su i policijske i pravosudne službe iz Španjolske, Francuske, Belgije, UAE i Sjedinjenih Država.

Drugi osumnjičenik je 37-godišnji muškarac nizozemske i marokanske nacionalnosti. Njemu se u Rotterdamu sudi zbog uvoza tisuća kilograma kokaina u Nizozemsku 2020. i 2021. godine, sudjelovanja u zločinačkoj organizaciji, pranja velikih količina novca, službene korupcije i posjedovanja vatrenog oružja. Istraga i o njemu započela je dešifriranim porukama sa Sky kriptofona. Riječ je o teškim kaznenim djelima koja upućuju na međunarodnu trgovinu drogom iz uglavnom Južne Amerike preko luka Antwerpen i Rotterdam. Uhićeni se sumnjiči za važnu koordinacijsku ulogu u uvozu kokaina. Bio je pod međunarodnom uzbunom od travnja 2022., a tražile su ga sve zemlje članice Interpola.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.