spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.9 ° C
4.9 °
4.9 °
98 %
1.3kmh
100 %
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
5 °
Čet
6 °

Veliki trgovački lanac u susjednoj nam državi kreće s radikalnim mjerama štednje energije

- Oglasi -

Sa ciljem što veće uštede električne energije tijekom zimske sezone, IDEA, Roda i Mercator prodajni objekti će prema usvojenoj strategiji energetske efikasnosti uštediti 2.400 MWh struje i dati primjer da je vrijedno zajedno štediti.

- Oglasi -

Mercator hipermarketi, Roda marketi i IDEA trgovine širom Srbije će već od prvog studenog u potpunosti isključiti sve kompanijske frižidere za pića.

U svim ovim maloprodajnim objektima bit će isključena rasvjeta u pomoćnim prostorijama, sa obveznim isključivanjem svjetala u prostorijama u kojima se nitko ne nalazi. Pored toga, u potpunosti će biti ugašena sva vanjska rasvjeta ispred svih Mercator hipermarketa, Roda marketa i IDEA trgovina širom Srbije.

Što će sve isključiti?

- Oglasi -

Kompletna vanjska rasvjeta bit će svedena na minimum, osim u dijelu parking prostora, rashladne komore će biti upotrebljavane što racionalnije, a sve komore koje nisu u upotrebi bit će u potpunosti isključene.

- Oglasi -

Zbog uštede energije koja ide na grijanje, kompanija je donijela odluku i da sva vrata koja se nalaze u međuzonama između maloprodajnog prostora i magacina, kao i magacina i prijema robe, budu zatvorena. I na kraju, ali ne i najmanje važno, u svim IDEA, Roda i Mercator objektima širom Srbije bit će isključeno osvjetljenje na kategoriji kozmetike.

I drugi Mercator objekti u istom režimu

Kada je u pitanju ušteda električne energije, a u cilju solidarnosti sa trenutnom situacijom, kompanija Mercator-S odlučila je da sve neophodne mjere sprovede i u drugim svojim objektima širom Srbije, kao što su Velpro centri, Logističko-distributivni centri, Upravne zgrade u Beogradu i Novom Sadu, kao i u Kantini 904, restoranu koji je namijenjen zaposlenima u ovoj organizaciji.

Ušteda električne energije koju planira kompanija Mercator-S, u iznosu od 2.400 MWh, posebno je značajna ako se ima u vidu da je prosječna potrošnja električne energije jednog domaćinstva u Srbiji, na godišnjem nivou, oko 6 MWh.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.