spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ViK Zenica: Najteži kvar u povijesti, molimo građane za racionalno trošenje vode

- Oglasi -

JP “ViK” d.o.o. Zenica obavještava javnost da još uvijek traju radovi na otklanjanju kvara na vodovodnoj liniji u naselju Čajdraš, kojom se Grad Zenica snabdijeva vodom sa izvorišta Kruščica u Vitezu.

Prekid vodovodne linije, koji je uzrokovalo klizište, je najteži kvar u povijesti poduzeća. Radnici JP “ViK” d.o.o. Zenica već četvrti dan ulažu maksimalne napore u cilju otklanjanja kvara, u veoma teškim uvjetima. Već samo stvaranje uvjeta za otklanjanje kvara zahtijevalo je ogromne zemljane radove na umirivanju klizišta, kao i radove na odvodnji površinskih i podzemnih voda.Imajući u vidu da već četiri dana nema nikakvog dotoka s izvorišta Kruščica, raspoložive količine pitke vode su ograničene i nisu dovoljne za ukupne potrebe Grada. Zbog nastale situacije, do otklanjanja kvara će dolaziti do povremenih obustava u vodosnabdijevanju u višim dijelovima grada.

“Molimo građane i poslovne subjekti grada Zenice da što racionalnije troše vode, kako bi pomenute obustave trajale što kraće. Radnici JP “ViK” d.o.o. Zenica će bez prekida raditi i tokom vikenda, odnosno sve do otklanjanja kvara. Molimo građane za razumijevanje, ali i da racionalnom potrošnjom daju svoj doprinos u savladavanju ove vanredne situacije”, navode iz Vik Zenica. Napominjemo, kako zbog ovoga kvara velikih problema u snabdijevaju vodom ima i u Vitezu, a nekoliko naselja već tri dana nema vodu.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.