spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
6.1 ° C
6.1 °
6.1 °
97 %
0.7kmh
100 %
Pet
6 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Viteški planinari obilježili 130 godina planinarenja u Bosni i Hercegovini

- Oglasi -
- Oglasi -

Hrvatsko planinarsko društvo ,,Vitez” iz Viteza pridružilo se obilježavanju 130 godina planinarenja u Bosni i Hercegovini, destinacija je bila Cincar, planina koja “odmara” na četiri najveća kraška polja u Bosni i Hercegovini.

Cincar, planina smještena sjeverno od Livna s najvišim istoimenim vrhom Cincar s nadmorskom visinom (2006 m), dugo je čekala na posjet nekoliko članova iz društva.

- Oglasi -

Polazna točka, bio je planinarski dom Kruzi (1265 m) i sa turom su startali negdje oko 10 sati. Od planinarskog doma ih je vodila markirana staza, a smjer kretanja sa sjeverozapadne strane planine je bio rub Glamočkog polja (1372 m) – preko Jarma i dalje po grebenu do vrha Cincar (2006 m). Vrh Cincara je pružio najljepšu nagradu za uloženi trud, prelijep pogled na okolne planine – Vitorog, Tušnicu, Kamešnicu, Dinaru i pogled na Buško blato te pogled na Glamočko, Livanjsko, Duvanjsko i Kupreško polje.

- Oglasi -

Spust od vrha ih je vodio preko Švabinih štala (1400 m) i Bregovače (1390 m), gdje ih je dočekao prekrasan prizor na stotine divljih livanjskih konja do doma Kruzi, gdje su ih dočekali domaćini iz PD Cincar sa ručkom.

Nakon malo odmora, uslijedilo je otvaranje manifestacije Dani Cincara 2022. godine i pozdravna riječ domaćina i podjela zahvalnica te druženje uz logorsku vatru i glazbu uživo do kasno u noć.

Ovom prilikom se zahvaljujemo na lijepom gostoprimstvu predsjednici Jeleni Bobetić i svim članovima PD Cincar. Do sljedećeg uspona i avanture, svima šaljemo tople planinarske pozdrave i vedro, poručuju iz HPD ,,Vitez” Vitez.

Autor: Ana Gabrić

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.