spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
8 °
Pon
13 °

Viteški ribolovci realizirali akciju poribljenja rijeke Lašve

- Oglasi -
- Oglasi -

U organizaciji Udruge sportskih ribolovaca uspješno je realizirana prva faza poribljavanja mlađi potočne pastrmke uzgojene u ,,Mini-centru za revitalizaciju autohtonih salmonidnih vrsta riba” mrijestilište Kremenik.

Poribljena je rijeka Lašva sa 60.000 komada mlađi potočne pastrmke u uzrastu 7-12 cm na lokacijama: nizvodno od mosta u Mošunju, Kolotin, Divjak uzvodno i nizvodno, od MHE do Vonkovog mosta, Mahala, Bebin most uzvodno i nizvodno, nizvodno od novog viteškog mosta, iza Općine, Novaci, uzvodno od mosta Modrulja, uzvodno i nizvodno od Radakovog mosta i Večeriski potok.
Akciju su izveli: Nevzudin Ahmić, Dragan Augustinović, Vlatko Strukar, Benjamin Topčić, Anto Matošević, Edin Fejzi (vozilo za prijevoz ribe) i Dragan Jonjić.

- Oglasi -

Analiza virusološe pretrage na uzorcima mlađi potočne pastrmke izvršena je na Odjeljenju za akvakulturu Veterinarskog fakulteta-Veterinarskog instituta u Sarajevu. Pregled i dezinfekcija kompletne količine mlađi pred poribljavanje izvršena od strane Veterinarske stanice Vitez. Inspekcijski nadzor mlađi potočne pastrmke izdvojene za poribljavanje Lašve, Kruščice i Bile na mrijestilištu Kremenik izvršile su veterinarska i poljoprivredna županijska inspekcija o čemu su sačinjeni zapisnici.

- Oglasi -

Završni dio uzgoja mlađi potočne pastrmke je realiziran putem Javnog poziva Općine Vitez kroz odobreni projekt USR Vitez pod nazivom ,,Očuvanje biodiverziteta i unapređenje ihtiofaune vodotoka općine Vitez”.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.