spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vitežani hodočaste u francuskom Lourdesu sa 11000 vojnika i redarstvenika iz 40 zemalja svijeta

- Oglasi -

Kako je viteški.ba ranije pisao, pripadnici Oružanih snaga i Ministarstva obrane BiH katoličke vjeroispovijesti od 8. do 16. svibnja 2023. godine 22. put hodočaste na 63. Međunarodnom vojnom hodočašću u francuskom mjestu Lourdes, na kojem sudjeluju vojnici i redarstvenici iz 40 zemalja svijeta.

- Oglasi -

Međunarodno vojno hodočašće obuhvaća bogat duhovni program, koji je službeno otpočeo u petak 12. svibnja, simbolizirajući susret zaraćenih strana u Drugome svjetskom ratu, u ovom francuskom gradiću, gdje se, prema predaji, 1858. godine djevojčici Bernardici Soubirous ukazala Djevica Marija.

Pripadnicima MO i OS BiH te svim drugim vojnicima i hodočasnicima pridružili su se i hodočasnici iz BiH, među kojima su i njih nekoliko iz Viteza. Zajedno su sudjelovali na misama na hrvatskom jeziku.

- Oglasi -

Hodočasnici imaju priliku posjetiti spilju ukazanja, Bernardičinu rodnu kuću, sudjelovati u posebnim procesijama sa svijećama, simbolično okupati u Lurdskoj vodi, nazočiti križnom putu, gdje su postaje izgrađene od osoba u prirodnoj veličini, imati osobne pobožnosti, a pored svega ovoga slušati o ukazanju, pokušati osjećati ono što se Bernardici dogodilo.

Vitežani, ali i svi drugi, imali su i priliku vidjeti 40 različitih predstavnika, zemalja, kultura, vojnika, redarstvenika, koji su predstavljali svoju zemlju, ali i vojne i redarstvene snage. Prema njihovim riječima, želja je ispunjena, ali i cilj ostvaren, vidjeli su svetište, ali ono što je još važnije uživaju u toj tišini i svetosti koje mjesto pruža.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.