spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vlasnica fast food-a u Hrvatskoj kažnjena jer je digla cijenu bureka

- Oglasi -

Nakon što su inspektori početkom godine obišli obrte u Hrvatskoj i mnogim poduzetnicima napisali kazne zbog dizanja cijena, jedna je vlasnica fast food-a u Slavonskom Brodu ovih dana i osuđena.

- Oglasi -

Sud ju je proglasio krivom jer je, kako stoji u presudi, “prilikom pružanja ugostiteljskih usluga koristila nepoštenu odnosno agresivnu poslovnu praksu zabranjenu odredbama Zakona o zaštiti potrošača i neopravdano povećavala maloprodajne cijene nakon 31. prosinca 2022”.

Inspektori su zabilježili da je u njenom fast food-u pita sa sirom do 31. prosinca 2022. koštala 15 kuna, odnosno 1,99 eura, a da je 1. siječnja povisila cijenu na 16,58 kuna, odnosno 2,20 eura, što je povećanje od 1,58 kuna, odnosno 0,21 euro, prenio je Index.hr.

- Oglasi -

Cijenu bureka je također podigla s 15 kuna na 2,20 eura, a jogurt je poskupio za 1,27 kuna, s četiri kune na 5,27.

U presudi se ne spominju drugi proizvodi, tako da je neizvjesno je li od cijelog asortimana fast food-a poskupjela samo pita i jogurt ili su rasle cijene i drugih proizvoda.

Vlasnica je zbog toga kažnjena sa 666 eura kazne. Sud je naglasio da je kazna blaga i to zato što je 25. siječnja 2023. vratila cijene ugostiteljskih usluga na one prije uvođenja eura.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.