Vitez
vedro
13.4 ° C
14 °
12.8 °
51 %
2.1kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
19 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
9 °

Vremenske prilike koje vas očekuju do kraja veljače

Stabilno anticiklonalno polje nad Bosnom i Hercegovinom uvjetovat će suho i pretežno sunčano vrijeme. Veće pozitivno odstupanje srednje temperature zraka smanjit će blagi jutarnji mrazevi u Bosni.

U kotlinama i duž riječnih tokova Bosne u prijepodnevnim satima očekuje se magla i niska oblačnost. Kako se očekuje stabilno i relativno toplo vrijeme do kraja mjeseca, već sad se mogu potvrditi prognoze za suhu i natprosječno toplu veljaču.


Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -2°C do 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 8°C. Najviše dnevne temperature između 13°C i 17°C, u Hercegovini do 20°C. Na područjima sa dugotrajnom maglom maksimalne temperature do 12°C.

U prvom tjednu ožujka prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se suho i nešto svježije vrijeme sa temperaturama nešto malo iznad prosjeka za ovo doba godine. Jutarnji mrazevi mogući su u središnjim područjima Bosne i na planinama.

Od 06.03. do kraja prognoziranog perioda očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima. U središnjim područjima nije isključen i snijeg.
Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C i 4°C u Bosni, 10 0°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 8°C i 13°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.