spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
slaba kiša
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
92 %
1.8kmh
50 %
Sub
15 °
Ned
21 °
Pon
17 °
Uto
17 °
Sri
20 °

Vrhunac je turističke sezone u jedinom bh. gradu na moru: ,,Sve je puno i gužva se ne smanjuje”

- Oglasi -
- Oglasi -

Vrhunac je turističke sezone, a jedini bh. grad na moru pun je turista iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

,,Trenutna situacija je odlična, svi hoteli su i dalje puni. Popunjenost hotela je preko 95 posto i ne smanjuje se gužva. Dosta ima „last minute” rezervacija, u zadnji tren se pune sobe, ali se opet sve proda”, rekao je u razgovoru za Fenu potpredsjednik Udruge hotelijera općine Neum Davor Krešić.

- Oglasi -

Kako kaže, najviše gostiju dolazi iz bh. dijaspore, a tu su i gosti iz Francuske, Slovenije, Austrije, Poljske i Njemačke.

- Oglasi -

,,U odnosu na 2019. godinu, posljednju sezonu prije korone, po broju posjetitelja ćemo biti u minusu, ali ćemo financijski biti u plusu”, ocijenio je Krešić.

Što se tiče utjecaja Pelješkog mosta na neumske turističke rezultate, po njegovim riječima, njegovo otvaranje ima i pozitivnih i manje pozitivnih strana. ,,Jedan od ogromnih pluseva Pelješkog mosta je što je rasteretio magistralu kroz Neum pa možemo normalnije funkcionirati za razliku od proteklih godina kada smo imali gužve i prometne blokade. Hoteli za sada nisu osjetili nekakav pad prometa, a što se tiče prometa ugostitelja i trgovina uz magistralnu cestu taj promet je sigurno opao, ali prerano je govoriti o konkretnim brojkama”, istaknuo je Krešić te dodao kako su se vlasnici tih objekata posljednjih nekoliko godina pripremali na ovu situaciju.

Boljoj turističkoj slici Neuma pripomogla je i brza cesta Stolac- Neum, koja je omogućila veći priljev gostiju iz unutrašnjosti. Po Krešićevim riječima, te brojke vide se na bookingu, a nova prometnica bit će od vitalnog značaja i za kongresni turizam.

Bolja prometna povezanost Neuma trebala bi utjecati i na razvitak neumskog zaleđa što su općinske vlasti više puta isticale kao prioritet budućeg razvoja. ,,Nadamo se da će novoizgrađena cesta Stolac – Neum otvoriti neumsko zaleđe. Trenutno imamo nekoliko kuća za odmor s bazenima i nekoliko agroturističkih imanja gdje gosti mogu otići, ali još je to u začecima. Ljudi se već pomalo vraćaju na svoju zemlju i u razgovoru s njima vidim da im je dosta zanimljiva ta priča”, kazao je potpredsjednik Udruge neumskih hotelijera.

Pored dobrih rezultata u špici sezone neumski hotelijeri, prema prvim pokazateljima, imat će i dobru podsezonu. ,,Možemo reći da je broj rezervacija za podsezonu odličan, nadam se da će se i izrealizirati. Privatni smještaj padne početkom školske godine, a hoteli će raditi u punom kapacitetu. Ako se sve ovo ostvari, možemo govoriti o jednoj vrlo uspješnoj sezoni”, zaključio je Krešić.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE