spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Za svećenika zaređen Ivan Šarić nekadašnji gardist papine Švicarske garde

- Oglasi -

U subotu, 25. ožujka, u katedrali u švicarskom St. Gallenu za svećenika je zaređen nekadašnji gardist papine Švicarske garde u Vatikanu Ivan Šarić koji je rodom iz BiH, Prisoja na Buškom blatu.

- Oglasi -

Svečanu svetu misu predvodio je biskup biskupije St.Gallen mons. Markus Büchel. Središnji čin ređenja bilo je polaganje ruku mons. Markusa Büchela na glavu ređenika Ivana Šarića.

Na ređenje je iz Međugorja stigao i poznati svećenik i Ivanov ujak fra Petar Ljubičić. Fra Petar je položio ruke na Ivanovu glavu i blagoslovio ga. Svetu misu kao i domjenak poslije svete mise uveličala klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice.

- Oglasi -

Svećenik Ivan Šarić JE svoju prvu svetu misu slavio u nedjelju, 26. ožujka. Mlada misa s mladomisničkim blagoslovom bila je u crkvi sv. Martina u Bruggenu.

Ivan Šarić je rođen i odrastao u gradu Wil u kantonu St. Gallen u Švicarskoj. Roditelji su mu iz sela Prisoja na Buškom blatu.

Članom Švicarske garde u Vatikanu Ivan Šarić je postao 6. svibnja 2012. godine kada je izrekao gardijsku prisegu, a nakon što je prošao izbor između više stotina kandidata iz Švicarske. Papin gardist bio je do 2015. godine.

Da želi ući u svećeničku službu osjetio je, rekao je Ivan Šarić, dok je studirao teologiju u sjemeništu St. Lambert u njemačkom Lantershofenu.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.