spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zavod za javno zdravstvo FBiH potpisao memorandume o suradnji s dvije nevladine udruge iz Mostara

- Oglasi -

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine potpisao je u Mostaru memorandume o međusobnoj suradnji sa Udrugom za promicanje urbane kulture u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Udrugom Kap. Memorandume, na temelju kojih će se realizirati pojedinačne i zajedničke aktivnosti na uvođenju imunizacije protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Federaciji Bosne i Hercegovine, potpisali su ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Siniša Skočibušić, predsjednik Udruge za promicanje urbane kulture u Hercegovačko-neretvanskoj županiji Niki Radić i predsjednik Udruge Kap David Damjanović.

- Oglasi -

Udruge će, između ostalog, osigurati resurse za potporu promidžbi imunizacije protiv humanog papilloma virusa (HPV) u Federaciji Bosne i Hercegovine, surađivati sa Zavodom u odabiru lokacija za promidžbu imunizacije protiv HPV i sudjelovati u distribuciji postojećih i novopripremljenih promidžbeno-informativnih materijala o važnosti cijepljenja protiv HPV. – Sugovornici su istaknuli zahvalnost domaćim i međunarodnim institucijama za podršku uvođenju nove imunizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine. Naveli su da su Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i dvije udruge već dosad imali dobru suradnju i da će, potpisanim memorandumima, suradnja na unaprjeđenju javnog zdravlja u Federaciji Bosne i Hercegovine biti potpunija.

Predsjednici udruga podrobnije su informirali ravnatelja dr. Skočibušića o svom radu te programima i aktivnostima koji se provode. Ravnatelj Zavoda dr. Skočibušić je informirao predsjednike udruga o djelatnostima i organizacijskoj strukturi Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine te ulozi Zavoda u zdravstvenom sustavu Bosne i Hercegovine. Promidžba imunizacije protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Federaciji Bosne i Hercegovine bit će organizirana na Moba Street Food Festivalu koji će Udruga za promicanje urbane kulture u Hercegovačko-neretvanskoj županiji organizirati od 23. kolovoza do 3. rujna ove godine na platou iza Stare gimnazije u Mostaru. Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine bit će u izravnom kontaktu s posjetiteljima Festivala i na promidžbenom štandu će ih informirati o uvođenju imunizacije protiv HPV u Federaciji Bosne i Hercegovine i o važnosti cijepljenja djevojčica protiv HPV – najčešćeg uzročnika pojave karcinoma vrata maternice u kasnijoj dobi. – Edukativne radionice o uvođenju imunizacije protiv HPV u Federaciji Bosne i Hercegovine namijenjene zdravstvenim djelatnicima, koje je stručno uredio i vodi Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine u partnerstvu s Federalnim ministarstvom zdravstva, UNFPA, WHO u BiH, USAID-om i Udrugom Kap, počinju od septembra 2023. godine u nekoliko gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine – priopćio je Zavod za javno zdravstvo FBiH.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE