spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Zbog ugriza zmije otrovnice hospitalizirana tri pacijenta, protuotrova ima dovoljno

spot_img
Video AD

U ovoj su sezoni dosad potvrđena tri slučaja ugriza zmije otrovnice u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar iz koje napominju da imaju dovoljne količine protuotrova, tj. seruma protiv zmijskog otrova.

Oglasi #1

,,Tokom ove sezone u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar hospitalizirana su tri bolesnika sa srednje teškom kliničkom slikom ugriza zmije otrovnice”, potvrdili su Feni iz te zdravstvene ustanove.

Nakon uspješno provedenog liječenja, pacijenti su, dobrog općeg stanja, otpušteni na kućno liječenje.

Oglas #3

Kada je u pitanju serum protiv ugriza zmije, kažu kako uvijek nabavljaju dovoljne količine seruma antiviperinuma za potrebe svih potencijalnih pacijenata koji gravitiraju njihovoj bolnici.

Pritom naglašavaju kako bi optimalno vrijeme za primjenu ovog seruma bilo unutar dva sata od ugriza zmije otrovnice.

Pri pružanju prve pomoći i transportu unesrećenog ne preporuča se isisavanje otrova, spajanje ranica od ugriza, stavljanje leda ili primjena seruma oko mjesta ugriza, upozoravaju iz SKB-a Mostar.

Ovakvog pacijenta je potrebno smiriti, utopliti, prigodno imobilizirati ugroženi ekstremitet, a ako se radi o ugrizu za prst ruke, potrebno je odmah skinuti prsten i drugi nakit te bolesnika staviti na kuk ako povraća. Ako se radi o medicinskom transportu preporučuje se davanje infuzije intravenskim putem, dalje pojašnjavaju.

Preporučuju i preventivne mjere, kao što je nošenje prikladne obuće i odjeće za odlazak u prirodu i obavljanje poljoprivrednih radova.

Vatrogasci su u posljednje vrijeme imali pune ruke posla zbog uklanjanja zmija iz kuća i automobila, a iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar pozvali su građane da očiste dvorišta te da ne ostavljaju otvorena vrata.

Oglas Dno #1

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.