spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
0.3 ° C
0.3 °
0.3 °
88 %
1.3kmh
92 %
Pon
-0 °
Uto
3 °
Sri
7 °
Čet
7 °
Pet
4 °

Bošku Pavliču iz Viteza počasno zvanje primarijusa

- Oglasi -

U petak je u Sarajevu, nakon dvogodišnje pauze, održano proglašenje prestižne titule primarijus za liječnike koji su svojim radom u službi ostvarili izvanredne rezultate.

Počasna zvanja dobila su 84 liječnika koja su bila dio zdravstvenog sistema koji se u protekle dvije godine borio protiv koronavirusa. Pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez kazao je da je danas upriličena posebna svečanost, kao i svake godine povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja. Bivši ravnatelj Doma zdravlja Vitez, danas djelatnik ove institucije Boško Pavlič jedan je od dobitnika ovog prestižnog priznanja.

Među 84 liječnika iz FBiH, njih pet je iz ŽSB i to su: 1. Dr. Sutka Ćatić, Bugojno; Dr. Boško Pavlič, Vitez;  Dr. Edina Hodžić, Novi Travnik; Dr. Anica Radić, Jajce; Dragan Matijević, Jajce.

“Federalno ministarstvo zdravstva dodjeljuje priznanja zvanja primarijus. Radi se o društvenom priznanju i ove godine, nakon dvogodišnje pandemije, to priznanje će primiti ljekari koji su praktično potvrdili svoje stručno, časno i pošteno djelovanje u oblasti zdravstva. Za njih je ovo, ne samo nagrada, nego i obaveza za budućnost, da nastave sa svojim radom i promoviranjem svoje zdravstvene struke”, izjavio je Čerkez.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.