spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.2 ° C
33.2 °
33.2 °
40 %
3kmh
0 %
Uto
32 °
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
34 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

Bošku Pavliču iz Viteza počasno zvanje primarijusa

- Oglasi -
- Oglasi -

U petak je u Sarajevu, nakon dvogodišnje pauze, održano proglašenje prestižne titule primarijus za liječnike koji su svojim radom u službi ostvarili izvanredne rezultate.

Počasna zvanja dobila su 84 liječnika koja su bila dio zdravstvenog sistema koji se u protekle dvije godine borio protiv koronavirusa. Pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez kazao je da je danas upriličena posebna svečanost, kao i svake godine povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja. Bivši ravnatelj Doma zdravlja Vitez, danas djelatnik ove institucije Boško Pavlič jedan je od dobitnika ovog prestižnog priznanja.

- Oglasi -

Među 84 liječnika iz FBiH, njih pet je iz ŽSB i to su: 1. Dr. Sutka Ćatić, Bugojno; Dr. Boško Pavlič, Vitez;  Dr. Edina Hodžić, Novi Travnik; Dr. Anica Radić, Jajce; Dragan Matijević, Jajce.

- Oglasi -

“Federalno ministarstvo zdravstva dodjeljuje priznanja zvanja primarijus. Radi se o društvenom priznanju i ove godine, nakon dvogodišnje pandemije, to priznanje će primiti ljekari koji su praktično potvrdili svoje stručno, časno i pošteno djelovanje u oblasti zdravstva. Za njih je ovo, ne samo nagrada, nego i obaveza za budućnost, da nastave sa svojim radom i promoviranjem svoje zdravstvene struke”, izjavio je Čerkez.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE