spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
31.4 ° C
31.4 °
31.4 °
31 %
2.3kmh
1 %
Sri
31 °
Čet
35 °
Pet
35 °
Sub
24 °
Ned
20 °

Doktorica stomatologije Antonijela Križanac govori o važnosti oralnog zdravlja

- Oglasi -
- Oglasi -

Svjetski dan oralnog zdravlja se svake godine obilježava 20. ožujka kako bi se razvila svijest o oralnom zdravlju i njegovom značaju na opće stanje čovjekovog organizma.

Viteška doktorica stomatologije Antonijela (Nela) Križanac ističe važnost obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja i čitateljima portala viteški.ba poručuje:

- Oglasi -

,,Doktori stomatologije širom svijeta svakodnevno rade na podizanju svijesti o značaju oralnog zdravlja kod djece, ali i odraslih osoba. Briga o zdravlju usne šupljine počinje od ranog djetinjstva stvaranjem dobrih navika uz nicanje prvih mliječnih zubi, koje će biti ključne za zdravlje usta tijekom cijeloga života. Cilj ovoga dana nije samo potaknuti promjenu i poboljšati zdravlje na osobnoj razini, nego se uključuju i stomatolozi, kao ključne osobe u edukaciji pacijenata o značaju zdravlja usta i zuba, ukazujući pacijentima kako je prevencija uvijek najbolja opcija, a rano otkrivanje i liječenje bolesti usta i zuba osiguravaju najbolji terapijski ishod. Na našim prostorima je svijest o oralnom zdravlju na nezavidnom lošem nivou. Ja, kao doktorica stomatologije, zajedno sa svojim kolegama pozivam sve roditelje, njihovu djecu u vrtićima i školama da nas posjete u stomatološkim ordinacijama kako bi na zabavan i bezbolan način educirali djecu o pravilnoj oralnoj higijeni. Osim male dječice pozivamo i trudnice, ali i ostale ljude da nam se obrate, jer nikada nije prerano ili prekasno za početak brige o ustima. Za stomatološke intervencije u Vitezu građanima su na raspolaganju dvije stomatološke ordinacije u sklopu JU Dom zdravlja ,,Vitez”, a naručiti se možete na brojeve telefona:
030/332-135- ambulanta Stari Vitez 063/411-401– stomatološka ordinacija u centralnoj zgradi.”

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.