spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-1.8 ° C
-1.8 °
-1.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

JU Internacionalna ljekarna Vitez obilježava mjesec posvećen muškom zdravlju

- Oglasi -

Studeni je mjesec posvećen muškom zdravlju, a poznat je i pod nazivom ,,Movember”. Movember u prvi plan želi staviti muško zdravlje, a tijekom studenog muškarci puštanjem svojih brkova šire svijest o bolestima koje zahvaćaju muškarce. Veliki je naglasak na raku prostate muškaraca starijih od 60 godina i tumoru testisa mladih muškaraca (15 do 30 godina). Iako na prvu sama akcija ima šaljivi karakter, jer se muškarce potiče na nebrijanje ona je vrlo ozbiljna i za cilj ima povećati svijest o muškim bolestima.
Osim već isticanih raka prostate i raka testisa ovim se danom skreće pozornost i na druge probleme. Kao što su suicid, depresija i slične zdravstvene tegobe kod muškaraca.

Tri su glavna cilja Movembera:

– informiranje i edukacija stanovništva o raku prostate i raku testisa te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca

– prikupljanje sredstava za potporu istraživanju, liječenju i skrbi za oboljele

– očuvanje mentalnog zdravlja, rano otkrivanje poremećaja i borba protiv diskriminacije muškaraca oboljelih od mentalnih poremećaja te prevencija suicida.

U Javnoj ustanovi Internacionalna ljekarna skrbe i o zdravlju muškaraca. Svim dragim pripadnicima snažnijeg spola poručuju: ,,Osjećajte se slobodnim zatražiti savjet pri prvim simptomima poremećaja rada prostate, kod pojave učestalog noćnog mokrenja, osjećaja nepotpunog pražnjenja mokraćnog mjehura, kapanja na kraju mokrenja. Postoje dodaci prehrani koji se mogu preporučiti, a koji umanjuju nastale simptome i pomažu radu prostate. Lako nam se obratite, direktno u ljekarni, telefonom ili privatnom porukom putem društvenih mreža”.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.