spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

Počinje realizacija projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica u vrijednosti 11 milijuna eura

- Oglasi -
- Oglasi -

Predstavnici EBRD-a i Vlade Zeničko-dobojske županije prije nekoliko dana dogovorili su način realizacije rekonstrukcije Kantonalne bolnice Zenica nakon što je riješen spor oko zemljišta.

Rekonstrukcija Kantonalne bolnice Zenica te izgradnja klinike za srce u sklopu nje, davno je mogla biti završena da se politika nije umiješala zbog čega su u konačnici najviše ispaštali i ispaštat će, do izbora novog investitora, samo građani.

- Oglasi -

Realizaciju projekta EBRD-a i investitora klinike za srce stopirao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je tražio da se preispita vlasništvo zemljišta na kojoj se nalazi bolnica. Sud je presudio u korist Kantonalne bolnice Zenica.

- Oglasi -

Ipak, prije nekoliko dana u sjedištu Vlade ZDŽ dogovoren je način realizacije projekta Energetske efikasnosti koji, kako je rečeno, predstavlja generacijski projekt koji podrazumijeva temeljitu rekonstrukciju postojećih zgrada, izgradnju novih objekata, operativnog bloka i kotlovnice kao i nabavku nove opreme.

,,Direktorica Ureda Manuela Naessl najavila je da će EBRD, pored ranije odobrenog kredita od 11 milijuna eura i granta od 200.000 eura za institucionalno jačanje Kantonalne bolnice, odobriti dodatna sredstva besplatne tehničke pomoći u iznosu od 475.000 eura, od čega 400.000 eura za izradu projektne dokumentacije i natječaja te 75.000 eura za izradu projektne dokumentacije za novu kotlovnicu na plin”, rečeno je iz Vlade ZDŽ.

Zamjenik premijera i ministar za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Spahija Kozlić izrazio je zadovoljstvo što su, okončanjem vlasničkog spora protiv Grada Zenice, kojim je utvrđeno da je Kantonalna bolnica vlasnik zemljišta u svom krugu, otklonjene prepreke i stvoreni uvjeti za početak realizacije projekta koji je važan za cjelokupan zdravstveni sustav, piše Klix.

Sasatanku su, također, prisustvovali ministar za zdravstvo Adnan Jupić, ministar financija Josip Lovrić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnel Isak te pomoćnik direktora KBZ-a Kasim Spahić.

Na sastanku je usuglašeno da se do siječnja pokrene postupak izrade projektne dokumentacije, nakon čega bi se realizirao postupak za izbor izvođača radova po projektom definiranim fazama.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.