spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
6.1 ° C
6.1 °
6.1 °
97 %
0.7kmh
100 %
Pet
6 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
13 °
Uto
13 °

POTVRĐENO: Nezaposlenim porodiljama u Središnjoj Bosni od 8.10. potpora od 300 KM mjesečno do prvog djetetovog rođendana

- Oglasi -
- Oglasi -

U Travniku je danas održana redovita sjednica Sabora Županije Središnja Bosna na kojoj su razmatrane dvije točke iz resora zdravstva i socijalne skrbi.

S time u vezi za viteški.ba resorni ministar Anto Matić je potvrdio kako je Sabor usvojio izmjenu zakona da se za djecu sa poteškoćama u razvoju ukine imovinski cenzus te da sva djeca koja imaju anamnezu mogu boraviti u JU Duga do 30 godine života bez obzira za imovinsko stanje.

- Oglasi -

Također, potvrđene su izmjene zakona kojima će Ministarstvo zdravstva Županije Središnja Bosna izdvojiti četiri i pol milijuna KM za porodilje koje nisu u radnom odnosu, njih 1 250 prema procjeni će dobivati 300 KM počevši od 8.10.2022. i to za svu djecu do godine dana. To znači da će na primjer dijete koje ima 4 mjeseca dobiti za 8 mjeseci.

„Ova izmjena ide u pravcu pronatalitetne politike ove Vlade. Dali smo maksimum da u granicama proračunskih mogućnosti budemo potpora porodiljama u ŽSB, a kao Ministarstvo smo opredijeljeni da u budućnosti ova naknada bude i veća“, kazao je Anto Matić, predlagatelj zakonskih rješenja.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.