spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
6.1 ° C
6.1 °
6.1 °
97 %
0.7kmh
100 %
Pet
6 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
13 °
Uto
13 °

Svjetski je dan borbe protiv bjesnoće. Kako spriječiti tu zaraznu bolest opasnu i po čovjeka?

- Oglasi -
- Oglasi -

Danas je Svjetski dan borbe protiv bjesnoće. Bjesnoća je zarazna bolest, kako kod svih životinja tako i kod čovjeka. Spriječiti bjesnoću moguće je, a što je i zakonska obveza, isključivo cijepljenjem.

Današnji dan iskoristila je redakcija portala viteški.ba kojom prilikom je kontaktirala doktore iz Veterinarske stanice Fauna s namjerom da svojim čitateljima približi problem bjesnoće, a posebno ovih dana kada je i sve više aktualna priča silaska lisica u naseljena mjesta pa čak i u urbana područja.

- Oglasi -

Naime, veterinari iz Faune su prokomentirali kako svakodnevno cijepe vlasničke pse i mačke, ali kako bi to trebalo još poboljšati, jer time štitimo svoje ljubimce, ali i sebe. Dalje, slažu se, ovih dana sve je više upita o problemu silaženja lisica u naseljena područja, a ističu, lisice su glavni prijenosnici urbane bjesnoće, prenose bjesnoću na pse lutalice mačke, vlasničke pse. Jedini i pravi put jeste preventivnim cijepljenjem tih lisica spriječiti širenje bjesnoće. Lisice se cijepe oralnim cijepljenjem, a cjepivo se baca iz zraka po šumama. Na kraju svojih preporuka o ovom važnom danu, iako nije dovoljno prepoznat kao takav, iz Veterinarske stanice Fauna još jednom naglašavaju važnost cijepljenja protiv bjesnoće.

- Oglasi -

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.