spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2.1 ° C
2.1 °
2.1 °
88 %
1.3kmh
100 %
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
8 °

U Austriji ponovno potrebna FFP2 maska na nekim mjestima

- Oglasi -
- Oglasi -

Zbog općeg pogoršanja situacije s pandemijom koronavirusne bolesti, Austrijska biskupska konferencija u četvrtak je prilagodila svoja pravila za javna liturgijska slavlja. Od petka, 25. ožujka, diljem Austrije će ponovno biti obvezno nošenje maske FFP2 na bogoslužjima u zatvorenom. Maske nisu potrebne za liturgije na otvorenom.

Za ,,jednokratna religijska slavlja” kao što su krštenje, prva pričest, potvrda ili vjenčanje, maske može izostaviti samo ako je, alternativno, unaprijed dogovoreno 3G pravilo (njem. geimpft, genesen oder negativ getestet), odnosno ako su osobe cijepljene, oporavljene ili negativni na testu.

- Oglasi -

Sve ostale crkvene odredbe, koje su ublažene od 5. ožujka, ostaju na snazi. Tako ne postoji minimalna udaljenost koju treba održavati. Pjevanje zajednice može se odvijati bez ograničenja, a za zbor vrijede državni zahtjevi. Ostale su na snazi razne higijenske mjere, kao što je osiguravanje dezinficijensa i provjetravanje crkava nakon bogosluženja.

- Oglasi -

Higijenske mjere
Pozdrav mira nastavlja se izgovarati bez dodirivanja. Blagoslovljenu vodu treba redovito mijenjati, barem jednom tjedno. Pričest na ruke ostaje “vrlo preporučljiva”. Svi koji dijele pričest moraju prije toga dezinficirati ruke i staviti FFP2 masku.

Odgovornost i obzirnost
Ovim okvirom odredbi austrijski biskupi reagiraju na aktualnu epidemiološku situaciju, navodi se na početku. “Osobna odgovornost, međusobno uvažavanje i svjesno razumijevanje jednih za druge ostaju važni preduvjeti za slavljenje crkvenih bogoslužja”. Od svih se, dakle, traži odgovornost i obzirnost.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.