spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
89 %
2.1kmh
100 %
Pet
14 °
Sub
21 °
Ned
20 °
Pon
19 °
Uto
17 °

U petak promocija knjige Donor i multivisceralna eksplantacija organa

- Oglasi -
- Oglasi -

Prof.dr.Zijah Rifatbegović, vrsni abdominalni kirurg, ali prije svega odličan čovjek i liječnik, kako je i sam rekao,  radio je na ovoj  jako važnoj knjizi, još od 2008. godine.

Knjiga obuhvaća sve segmente eksplantacije i transplantacije unutarnjih organa, jetra, bubrega, srca, gušterače i jako je vrijedna kao udžbenik za budućnost transplantacijske medicine u regiji, a posebno u BiH. Većina kirurških zahvata opisana je do samih detalja potkrepljenih s odličnim ilustracijama originalnih fotografija.

- Oglasi -

Suradnici kod ovog malog profesorovog remek djela bili su poznati abdominalni kirurzi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a predgovor za knjigu napisao je prof.dr. Ferdinand Muichlbaher (Ferdinand Milbaher) iz Beča, osvjedočeni prijatelje Bosne i Hercegovine, koji je 1999 bio pokretač transplantacijskog procesa u našoj zemlji.

- Oglasi -

Knjiga je već promovirana u Tuzli, Zenici, Mostau i Banja Luci, a sada slijedi Sarajevo.

To je nova prilika da se ponovo pokrene priča o važnosti donacije i transplantacije organa koja se, zbog pandemije, jedan duži period uopće nisu  radile.

Promotori knjige će biti,  pored profesora Rifatbegovića i Acc prof.dr. Halima Resić, prof.dr. Senaid Trnačević i Tomislav Žuljević a moderator promocije je g.Eldina Softić. Promocija je u petak , 4.3.2022. 18,00 u Centru kulture i mladih općina Centar Sarajevo.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE