spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.2 ° C
21.2 °
21.2 °
82 %
1.1kmh
58 %
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
35 °
Sub
30 °
Ned
25 °
spot_imgspot_img

U Središnjoj Bosni biomedicinski potpomognuta oplodnja na teren Zavoda zdravstvenog osiguranja

- Oglasi -
- Oglasi -

Iz Zavoda za zdravstveno osiguranje obavijestili su osigurane osobe da je Zavod potpisao ugovore za pružanja usluga biomedicinski potpomognute oplodnje sa sljedećim ponuditeljima, zdravstvenim
ustanovama:
– Zavod za humanu reprodukciju „Dr.Balić” Tuzla,
– PZU „BAHCECI HEALTH SERVICES BH”, Sarajevo
– PZU ARBOR VITAE Dr. Sarić”, Mostar
Kod navedenih ugovornih zdravstvenih ustanova osiguranim osobama će usluge biomedicinske oplodnje na teret sredstava Zavoda, biti pružene na temelju tiskanice „suglasnost”, koju će izdati Zavod i na temelju potrebne medicinske dokumentacije. S tim u vezi, a u cilju ostvarivanja prava na usluge BMPO, koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz sredstava Zavoda, osigurane osobe se trebaju obratiti u Zavod za dobivanje suglasnosti, prije nego im se usluga pruži.
Način ostvarivanja prava na usluge BMPO uređen je Pravilnikom o opsegu prava na biomedicinski potpomognutu oplodnu na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja i načinu formiranja cijene pojedinačnih postupaka biomedicinski potpomognute oplodnje („Sl. novine F BiH”, broj: 50/20) i Zakonom o liječenju neplodnosti BMPO („Sl. novine F BiH, broj: 59/18).
U skladu sa navedenim Pravilnikom, osigurane osobe su uz zahtjev za ostvarivanje prava na usluge biomedicinski pomognute oplodnje obvezne dostaviti:
izjavu da par nema djece, ovjerenu kod nadležnog tijela, nalaz doktora medicine specijaliste ginekologije i porodiljstva, izdan sukladno članku 2. stavak 1. točka B Pravilnika (po uzorku koji smo vam ranije dostavili u privitku akta broj: od ), laboratorijski nalaz da je obavljeno testiranje u partnerskoj donaciji sukladno Smjernicama, i to: anti-HIV-1 i anti-HIV-2, HbsAg i anti-HBc, anti-HCV (antitijela na hepatitis c) i sifilis – specifične ili nespecifični treponema test – laboratorijski nalaz, presliku ovjerenih zdravstvenih iskaznica bračnih ili izvanbračnih partnera, ovjerene preslike osobnih iskaznica bračnih i/li izvanbračnih partera, izvod iz matične knjige vjenčanih bračnih partnera ili ovjerena javnobilježnička isprava o postojanju izvanbračne zajednice, ne starije od 6 mjeseci.
Pregled usluga sa cijenama biomedicinski potpomognutu oplodnje koje se u cijelosti ili djelomično financiraju iz sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja, u prilogu je ove Obavijesti.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE