spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
1.4 ° C
1.4 °
1.4 °
81 %
1.4kmh
98 %
Ned
1 °
Pon
5 °
Uto
4 °
Sri
6 °
Čet
5 °

U Travniku održana promocija knjige  Donor i multivisceralna eksplantacija organa

- Oglasi -

Sinoć je u dvorani Sveučilišta/ Univerziteta “Vitez” u Travniku održana promocija knjige ”Donor i multivisceralna eksplantacija organa” prof.dr. Zijaha Rifatbegovića, vrsnog abdominalnog kirurga iz UKC Tuzla.

Nakon Tuzle, Zenice,Banja Luke, Mostara,Bijeljine i Sarajeva knjiga je uspješno  promovirana i u Travniku.

Pored glavnog promotora, autora ove knjige, promotori su bili dr. Adnan Šatrović ravnatelj JU Bolnica Travnik, dr. Mario Gučanin Gazibarić kirurg u Hrvatskoj bolnici “fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj i predsjednik Udruge kirurga u F BiH te Tomislav Žuljević predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH. Promocijom je uspješno moderirala Eldina Softić, pacijentica sa transplantiranom jetrom.

U sklopu promocije, u glazbenom dijelu, sa dvije točke, nastupali su učenice Osnovne muzičke škole Travnik

Govoreći o knjizi i općenito o transplantaciji u BiH i njenoj budućnosti prof. Rifadbegović je naglasio kako mi U BiH možemo raditi transplantacije, no problem je zdravstvena politika i sistem koji mi zapravo nemamo, i to je jedan od razloga za mali broj transplantacija.

Svi smo iskazali svoj optimizam u pogledu budućnosti transplantacijske medicine u našoj zemlji, a da bi se to dogodilo potrebno je da se dese neke političke i kadrovske promjene.

Na kraju tribine, predstavnici UDiTB F BiH predali su posebnu zahvalnicu, prof.dr. Zijahu Rifatbegoviću za njegov predani rad, humanost i odličnu suradnju sa Udrugom kojoj je poklonio kompletan prihod od prodaje knjige.

Promocija je završena uz osvježavajuće napitke i kratko druženje u predvorju Sveučilišne dvorane.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.