spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
21.3 ° C
21.3 °
21.3 °
65 %
2.1kmh
55 %
Pon
21 °
Uto
30 °
Sri
32 °
Čet
36 °
Pet
30 °

Aktivnosti osnovnih škola iz Viteza

- Oglasi -
- Oglasi -

Cijeli život bit ćeš suočen s izborom. Možeš birati ljubav ili mržnju. Ja biram ljubav.“ (Johnny Cash)

Projekt pod nazivom Velika škola mira, koji provodi Centar za mirovno obrazovanje iz Sarajeva u suradnji s Centrom za napredne studije, povezao je učenike i nastavnike iz dvije osnovne škole u Vitezu.

- Oglasi -

Naime, učenici iz Osnovne škole Dubravica iz Preočice, koji sudjeluju u radu Mirovne sekcije u svojoj školi, su zajedno sa svojim vršnjacima iz Osnovne škole Dubravica iz Viteza posjetili Travnik gdje su se, osim jedni s drugima, upoznali i s radom humanitarnog udruženja Sreća za sve za čije korisnike su pripremili simbolične darove, slatkiše i školski pribor. Iste su prikupili tijekom prethodno organizirane akcije u svojim školama na koju su se učenici i njihovi roditelji u velikom broju odazvali i kojima se ovim putem zahvaljuju.

- Oglasi -

Udruženje Sreća za sve  pruža podršku djeci s poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima. Predsjednica Udruženja, Emina Alispahić, je gostima ukratko predstavila rad Udruženja i goste upoznala s time da u svojim plastenicima uzgajaju vlastite proizvode čijom prodajom financiraju troškove aktivnosti Udruženja. Druženje s korisnicima Udruženja je proteklo u ugodnoj atmosferi te su i gosti i domaćini izrazili spremnost za neke nove susrete u budućnosti ako se za iste ukaže prilika.

Budući da članovi mirovnih sekcija iz Preočice i Dubravice trenutno provode aktivnosti trećeg modula Velike škole mira pod nazivom Religije kao pokretači dijaloga, ovaj odlazak u  Travnik iskoristili su i da posjete Katolički školski centar Petar Barbarić, crkvu sv. Alojzija Gonzage, Šarenu džamiju i Elči-Ibrahim-pašinu medresu. U svim navedenim mjestima učenike su dočekali srdačni djelatnici koji su se potrudili upoznati učenike s poviješću i djelovanjem ovih institucija te odgovoriti na sva njihova pitanja. Stoga, veliku zahvalnost izražavaju vjeroučiteljici Mariji Glavaš, hafizu Džemalu Ibranoviću  i profesoru Arminu Jašareviću na izdvojenom vremenu, piše mreza-mira.net.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.