spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Federalno ministarstvo obrazovanja refundirat će nabavu besplatnih udžbenika

- Oglasi -

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti obavještava javnost i županijska ministarstva obrazovanja da će sredstva za nabavu besplatnih udžbenika za učenike od 1. do 5. razreda osnovne škole biti refundirana iz proračuna Federacije BiH.

- Oglasi -

Ističu da je Vlada Federacije BiH u ovom trenutnku obećanje županijskim ministarstvima da će sredstva biti uplaćena odmah nakon usvajanja rebalansa Federalnog proračuna.

S ciljem objektivnog informiranja javnosti, iz Ministarstva pojašnjavaju da je kašnjenje u isplati sredstava za nabavu udžbenika, a što je složen i dugotrajan proces, uzrokovano greškom u ekonomskom kodu do koje je došlo prilikom usvajanja Federalnog proračuna u siječnju ove godine.

- Oglasi -

Naime, kako se dodaje, Federalno ministarstvo financija je svojim aktom od 10.3.2023. godine obavijestilo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti da zbog navedene greške ne može dati suglasnost ovom ministarstvu da Vlada Federacije BiH razmatra i usvoji predloženu Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih proračunom FBiH za 2023. godinu.

Također, Federalno ministarstvo financija je istim aktom obavijestilo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti da su uputili zahtjev Parlamentu Federacije BiH za razmatranje Prijedloga za ispravku tehničke greške u Proračunu FBiH za 2023. godinu i Zakonu o izvršavanju Proračuna FBiH za 2023. godinu.

Iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti naglašavaju da će nakon ispravki grešaka u ekonomskom kodu sredstva županijskim ministarstvima obrazovanja Vlada Federacije BiH isplatiti u najkraćem roku, a kako bi bili osigurani besplatni udžbenici učenicima od 1. do 5. razreda osnovnih škola u FBiH, piše radiosarajevo.ba.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.