spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Fondacija Hastor potpisala 19 ugovora s učenicima osnovnih i srednjih škola iz Viteza

- Oglasi -

Jučer je u prostorijama Općine Vitez obavljeno potpisivanje ugovora o stipendiranju između Fondacije Hastor i 19 učenika s područja Viteza.

- Oglasi -

Fondacija Hastor je dobrotvorna i neprofitna organizacija koja na području Bosne i Hercegovine postoji i djeluje od 2006. godine i kroz svoj rad podržava djecu i omladinu, olakšavajući im obrazovni proces i pružajući priliku za napredak. U 17 godina postojanja i djelovanja Fondacija Hastor je podijelila skoro 24 000 godišnjih stipendija i sa svojim stipendistima ostvarila više od 1.700.000 volonterskih sati. Kako naglašavaju, plan je da u školskoj i akademskoj 2023/24. godini imaju više od 2.300 stipendista, uključujući učenike osnovnih i srednjih škola s kojima je potpisivanje u toku, studente s kojima će potpisivanje biti organizirano početkom nove akademske godine, ali i nove stipendiste koje će dobiti kroz natječaj za nadarene studente koji planiraju objaviti do kraja godine.

Ono po čemu se Fondacija Hastor razlikuje od drugih jeste stipendiranje tijekom svih 12 mjeseci u godini te mentorska komponenta u okviru volonterskog procesa koji postoji još od njenog osnivanja. „U cjelokupnom periodu stipendiranja, pored financijske podrške koju im pružamo, kroz volonterske radionice i sastanke nastojimo od naših stipendista izgraditi buduće lidere, unaprijediti njihove vještine, ali iznad svega – usaditi pozitivne ljudske vrijednosti i osobine koje će im na putu razvoja i napretka biti velika olakšica. Prije svega, u njih želimo ugraditi osobine plemenitosti, humanosti, pomaganja i dijeljenja dobra, koje će im ostati ugrađene i nakon prestanka stipendiranja u Fondaciji Hastor te će ih dalje moći prenositi na druge u svojoj okolini“, ističu iz Fondacije Hastor i pozivaju sve da apliciraju za stipendiju, informirajući se o načinu apliciranja putem web-stranice.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.