spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
3.7 ° C
3.7 °
3.7 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
11 °

Obilježavanje Europskog dana darivanja organa i zahvale donorima: Najava isturenog štanda ispred poslovnog centra Fis u Vitezu

- Oglasi -
- Oglasi -

I ako se na temelju Vijeća Europe, Europski dan darivanja organa i zahvale donorima obilježava druge subote u listopadu, zapravo se ovaj dan obilježava tijekom cijelog desetog mjeseca.

Tako će i Udruženje/Udruga dijaliziranih i transplantiranih bolesnika ŽSB u srijedu 19.10.2022. obilježiti ovaj dan prigodnim isturenim štandom ispred poslovnog centra Fis u Vitezu.

- Oglasi -

Aktivnosti na štandu će započeti u 11,00 podjelom promo i edukativnog materijala građanima, uz razgovor na temu donacije i transplantacije organa.

- Oglasi -

Svima koji pokažu interes i želju, omogućit će potpisivanje donorskih kartica. Završetak ove akcije predviđen je za 14.00 sati.

“Pozivamo sve građane općine Vitez ali i susjednih gradova da nam se pridruže na štandu kako bi kroz razgovor saznali nešto više na temu donacije i transplantacije organa. Nikad ne smijemo zaboraviti da je 20 PUTA veća mogućnost da ćemo doći u situaciju potrebe za transplantacijom jednog ili više vitalnih unutarnjih organa, nego da ćemo i sami za života ili nakon smrti biti donor. U Europi svaki dan umre 20 pacijenta koji nisu dočekali transplantaciju. U BiH godišnje umre više od 400 pacijenta na dijalizi, a srčani i jetreni pacijenti koji trebaju presađivanje organa su bez ikakve nade da će jednog dana biti transplantirani. To svi zajedno trebamo i moramo promijeniti”, stoji u priopćenju.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.